Hummerbisque

1 time
Arbejdstid: 1 time
Tilberedningstid: 1 time
Hummerbisque

Hummerbisque og hummersuppe er næsten det samme, og så alligevel ikke helt. Hummersuppe er ikke nødvendigvis lavet på skallerne fra hummeren, men det er en bisque, hvilket gør den intens og lidt luksuriøs. Hummerbisque er en intens suppe, der kommer af finere fransk madlavning og kan serveres som en dejlig forret. Den er desuden fryseegnet, så du kan lave den lang tid i forvejen.

Ny
NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Bisque

12 Store jomfruhummerhaler (ca. 350 g)
1½ spsk Olie
2 Gulerødder i mindre stykker (ca. 200 g)
½ Pastinak i mindre stykker (ca. 100 g)
1 Løg i mindre stykker
1 Fed hvidløg i mindre stykker
5 stilke Krydderurter, fx timian, estragon, persille eller rosmarin
2 spsk Tomatpuré
1 dl Hvidvin
7 dl Vand
10 Peberkorn
2 Laurbærblade
1 spsk Paprika
½ Vaniljestang
1 dl Piskefløde
1½ tsk Salt
saft fra ½ Citron

Stegte jomfruhummerhaler

1½ spsk Olie
Kødet fra de 12 jomfruhummerhaler
15 g Smør

Topping

15 g Smør
¼ Fintsnittet spidskål
½ Porre i tynde ringe
½ tsk Groft salt
1 dl Krydderurter, fx rød syre og dild

Sådan gør du

Bisque

  • Tag hummerhalerne ud af skallerne og opbevar fiskekødet på køl, mens du laver bisquen af skallerne.
  • Varm olien i en gryde og steg skallerne ved høj varme i ca. 10 min. - de skal have lidt stegeskorpe. Hak i skallerne et par gange undervejs med en grydeske.
  • Tilsæt gulerødder, pastinak, løg, hvidløg, krydderurter og tomatpuré og steg i ca. 5 min. ved middel varme.
  • Tilsæt hvidvin og kog i ca. 3 min., så alkoholen koger af.
  • Kom vand, peberkorn, laurbærblade, paprika og vaniljestang i gryden og lad det simre i ca. 20 min. Blend ned i suppen med en stavblender undervejs. Suppen skal ikke blendes til puré, men det gør noget godt for smagen at knuse skallerne lidt.
  • Sigt suppen ned i en ren gryde. Lad suppen simre til den er reduceret til ⅓.
  • Kom fløde og salt i suppen og kog den op igen. Tilsæt citronsaft og smag til.

Stegte jomfruhummerhaler

  • Varm olien i en pande ved høj varme. Læg jomfruhummerhalerne på og tryk dem ned mod panden med fx et låg. Steg dem 1-2 min.
  • Vend dem, kom smør på panden og steg i yderligere 1-2 min.

Topping

  • Smelt smørret i en pande og steg kål og porre ved middel varme i ca. 3 min. - eller til det falder sammen.
  • Tilsæt salt og smag til.

Anretning

  • Læg jomfruhummerne i midten af tallerkenen og fordel kål-porre toppingen ovenpå.
  • Hæld den varme suppe ned i tallerkenen. Pynt med krydderurter og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold:

7004 kJ / 1674 kcal

Energifordeling

Energi
Fiber: 23,5 g
Protein: 97,5 g
Fedt: 107,9 g
Kulhydrat: 62,9 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hummerbisque/