Hummerbisque
1 time
•
Arbejdstid: 1 time
•
Tilberedningstid: 1 time
•
Hummerbisque og hummersuppe er næsten det samme, og så alligevel ikke helt. Hummersuppe er ikke nødvendigvis lavet på skallerne fra hummeren, men det er en bisque, hvilket gør den intens og lidt luksuriøs. Hummerbisque er en intens suppe, der kommer af finere fransk madlavning og kan serveres som en dejlig forret. Den er desuden fryseegnet, så du kan lave den lang tid i forvejen.
Ny
Ingredienser
Bisque
|
12
Store jomfruhummerhaler (ca. 350 g)
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Olie
|
|
|
2
Gulerødder i mindre stykker (ca. 200 g)
|
|
|
½
Pastinak i mindre stykker (ca. 100 g)
|
|
|
1
Løg i mindre stykker
|
|
|
1
Fed hvidløg i mindre stykker
|
|
|
5 stilke
Krydderurter, fx timian, estragon, persille eller rosmarin
|
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
|
|
1 dl
Hvidvin
|
|
|
7 dl
Vand
|
|
|
10
Peberkorn
|
|
|
2
Laurbærblade
|
|
|
1 spsk
Paprika
|
|
|
½
Vaniljestang
|
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
1½ tsk
Salt
|
|
|
saft fra ½
Citron
|
Stegte jomfruhummerhaler
|
1½ spsk
Olie
|
|
|---|---|
|
Kødet fra de 12 jomfruhummerhaler
|
|
|
15 g
Smør
|
Topping
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
¼
Fintsnittet spidskål
|
|
|
½
Porre i tynde ringe
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 dl
Krydderurter, fx rød syre og dild
|
Sådan gør du
Bisque
Stegte jomfruhummerhaler
Topping
Anretning
Næringsindhold
Energiindhold:
7004 kJ / 1674 kcal
Energifordeling
| Energi | |
|---|---|
| Fiber: | 23,5 g |
| Protein: | 97,5 g |
| Fedt: | 107,9 g |
| Kulhydrat: | 62,9 g |