Hurtig kartoffelsuppe med squashbrød

30 min
Hurtig kartoffelsuppe med squashbrød

Hurtig kartoffelsuppe serveret med ovnbagt naanbrød med fyld af squash, hvidløg og revet ost.

Se den
klassiske
version
Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/hurtig-kartoffelsuppe-med-squashbrod/

Ingredienser

4 personer

Squashbrød

2 Grønne squash i brede tynde strimler (ca. 450 g)
1 tsk Groft salt
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Lille knust fed hvidløg
2 Naanbrød (ca. 400 g)
1 liter Kartoffel-porresuppe
2 Fintsnittede porrer (ca. 200 g)
200 g Sukkerærter i strimler

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Squashbrød

  • Drys squashstrimlerne med salt og lad dem stå i ca. 10 min. Skyl dem og lad dem dryppe godt af - dup dem evt. med et viskestykke. Vend squashstrimlerne sammen med ost og hvidløg. Læg brødene på en plade med bagepapir og fordel squashblandingen herpå. Bag squashbrødene midt i ovnen - til de er let gyldne.
  • Bring imens suppen i kog ved jævn varme og under omrøring. Tilsæt porrerne og lad dem koge med ca. 2 min. Anret suppen i 4 skåle og fordel sukkerærter herpå. Del de bagte squashbrød og server dem sammen med suppen.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Brug fx en tyndskræller til at lave squashstrimlerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7716 kJ / 1844 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,1 % 2,2 g
Kulhydrat: 55 % 10,9 g
Fedt: 33,9 % 3,1 g
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.