Hvidløgssauce

Hvidløgssauce

15 min
Let og smagfuld - på ingen tid. Perfekt i selskab med en god oksesteg.

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt hvidløg og oregano. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag saucen til.
Tips
  • I stedet for frisk oregano kan man bruge 1 tsk tørret.
  • Den lette udvej - i stedet for mel, mælk og bouillon kan du bruge ½ liter hvid mælkesauce, fx Arla Karolines Køkken®.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

784 kJ / 187 kcal

Næringsindhold pr. 100g

148 kJ / 35 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 25,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 65 % 5,6 g
Fedt: 9,2 % 0,4 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Hvedemel
2½ spsk
Mælk
¼ liter
Grøntsagsbouillon
¼ liter
Lille knust fed hvidløg
1
Hakket frisk oregano
2 tsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber