Hvidløgssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

15 min

Let og smagfuld - på ingen tid. Perfekt i selskab med en god oksesteg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ spsk hvedemel
  • ¼ liter skummetmælk
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 tsk hakkede friske oreganoblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt hvidløg og oregano. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag saucen til.

Tips

I stedet for frisk oregano kan man bruge 1 tsk tørret.

Den lette udvej - i stedet for mel, mælk og bouillon kan du bruge ½ liter hvid mælkesauce, fx Karolines Køkken®.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 850 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 1 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: