Hvidløgssauce

Hvidløgssauce

15 min
Let og smagfuld - på ingen tid. Perfekt i selskab med en god oksesteg.

Sådan gør du

  • Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt hvidløg og oregano. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag saucen til.

Frisk oregano kan erstattes af 1 tsk tørret oregano. Skal det være rigtig nemt kan mel, mælk og bouillon erstattes af ½ liter hvid mælkesauce.

Energiindhold for hele retten:

822 kJ / 196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

155 kJ / 37 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 24,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 62 % 5,6 g
Fedt: 13,3 % 0,6 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

2½ spsk Hvedemel
¼ liter Mælk
¼ liter Grøntsagsbouillon
1 Lille knust fed hvidløg
2 tsk Hakkede oreganoblade
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk