Hvidløgssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(17 vurderinger)

15 min

Let og smagfuld - på ingen tid. Perfekt i selskab med en god oksesteg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ spsk hvedemel
  • ¼ liter skummetmælk
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 tsk hakkede friske oreganoblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt hvidløg og oregano. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag saucen til.

Tips

I stedet for frisk oregano kan man bruge 1 tsk tørret.

Den lette udvej - i stedet for mel, mælk og bouillon kan du bruge ½ liter hvid mælkesauce, fx Karolines Køkken®.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 850 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: