Kylling i hvidvin
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
En klassisk og nem opskrift på kylling i hvidvin. Retten består helt simpelt af kyllingelår, løg, timian, hvidvin og piskefløde. Når kylling og løg er stegt af, og resten af ingredienserne er tilsat, så passer retter sig selv i gryden. Kylling i hvidvin er en nem og lækker gæsteret. Servér med pasta, ris eller kartofler og en frisk salat.
Ingredienser
Kylling i hvidvin
25 g
Smør
|
|
---|---|
8
Kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g)
|
|
4
Løg i både (ca. 250 g)
|
|
4
Kviste frisk timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3½ dl
Tør hvidvin
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1 dl
Piskefløde
|
Pynt
50 g
Stegt bacon
|
|
---|---|
½ dl
Hakket persille
|
Tilbehør
500 g
Frisk pasta (koges)
|
---|
Sådan gør du
Kylling i hvidvin
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små skalotteløg. I stedet for piskefløde kan du bruge Madlavningsfløde 8% eller 18%.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
639 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,9 g |
Protein: | 11,4 g |
Fedt: | 8,4 g |
Kulhydrat: | 7,9 g |
