Kylling i hvidvin
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
&format=webp)
En klassisk og nem opskrift på kylling i hvidvin. Retten består helt simpelt af kyllingelår, løg, timian, hvidvin og piskefløde. Når kylling og løg er stegt af, og resten af ingredienserne er tilsat, så passer retter sig selv i gryden. Kylling i hvidvin er en nem og lækker gæsteret. Servér med pasta, ris eller kartofler og en frisk salat.

Ingredienser
4 personer
Kylling i hvidvin
25 g Smør | |
---|---|
8 Kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g) | |
4 Løg i både (ca. 250 g) | |
4 Kviste frisk timian | |
1½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
3½ dl Tør hvidvin | |
1 spsk Hvedemel | |
1 dl Piskefløde |
Pynt
50 g Stegt bacon | |
---|---|
½ dl Hakket persille |
Tilbehør
500 g Frisk pasta (koges) |
---|
Sådan gør du
Kylling i hvidvin
Bedømmelse
I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små skalotteløg. I stedet for piskefløde kan du bruge Madlavningsfløde 8% eller 18%.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11552 kJ / 2761 kcal
Næringsindhold pr. 100g
421 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 30,3 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 21 % | 5,2 g |
Fedt: | 48,7 % | 5,5 g |