Hyldebærsuppe med æbler

Hyldebærsuppe med æbler

30 min
Fryseegnet
Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljeflødeskum og æbler.

Sådan gør du

Bagetid:

15-20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Rugdrys
  • Smelt smør og honning og bland det godt sammen med rugflagerne. Spred blandingen ud på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen - til rugflagerne er lysebrune og sprøde.
Hyldebærsuppe
  • Bland vand, hyldebærsaft, citronskiver og kanelstænger i en gryde og bring suppen i kog. Tilsæt æblebådene og kog ved svag varme i ca. 2 min. – de må ikke koge for meget, da æblerne vil koge ud. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør den i suppen. Lad den koge i ca. 1 min.
Vaniljeflødeskum
  • Pisk fløden og vaniljesukker til et let skum. Server den varme hyldebærsuppe sammen med rugflager og iskoldt vaniljeflødeskum.

Hyldebærsuppen kan fryses uden æbler

Energiindhold for hele retten:

7937 kJ / 1897 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3,2 % 0,9 g
Kulhydrat: 63,8 % 17,7 g
Fedt: 33 % 4,2 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Rugdrys
15 g Smør
1 spsk Honning
100 g Rugflager
Hyldebærsuppe
6 dl Vand
4 dl Koncentreret sød hyldebærsaft
½ Citron (usprøjtet) i skiver
2 Kanelstænger
2 Uskrællede æbler i både (ca. 300 g)
1½ spsk Majsstivelse, fx maizena
1½ spsk Vand
Vaniljeflødeskum
1½ dl Piskefløde
½ tsk Vaniljesukker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk