Hytteost dip

10 min
Hytteost dip

Lækker og nem dip lavet på hytteost. Variér smagen i din dip med andre krydderurter, krydderier, pesto, oliven, soltørrede tomater m.m. Spis den sammen med fx grøntsagssnack, ristede rugbrødsstave eller sprødt knækbrød. Top hytteost-dippen op med fx olivenolie, ristede kerner eller kryddersalt.

Ingredienser

½ dl Krydderurter, fx persille og purløg
200 g Hytteost
½ Lille fed hvidløg
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Kom hytteost, krydderurter, hvidløg og salt i en blender eller foodprocessor.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til blandingen er glat. Smag til. Stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Pynt med fx olivenolie, ristede sesamfrø, chipotle eller kryddersalt.

Lav en rød hytteostdip ved at blende 200 g hytteost med 2 tsk rød karrypasta, 3 tsk ketchup og ¼ tsk salt. Eller en grøn dip ved at blende 200 g hytteost med 1 dl hakkede krydderurter fx persille og basilikum og ¼ tsk salt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

614 kJ / 147 kcal

Næringsindhold pr. 100g

287 kJ / 69 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 67,7 % 11,4 g
Kulhydrat: 13,6 % 2,3 g
Fedt: 18,7 % 1,4 g
Relateret video Hytteost-dip

Lynhurtig og lækker hytteost-dip. Smag til med dine yndlingskrydderurter og krydderier og server som skønt tilbehør til grøntsager, chips m.m.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hytteost-dip/