Hytteost med syltede grøntsager

Hytteost med syltede grøntsager

60+ min
En mild og frisk opskrift på en let og indbydende frokost.

Sådan gør du

Syltede grøntsager
  • Kom rødløg og peberfrugter i en skål. Drys med salt og vend det sammen med grøntsagerne. Lad grøntsagerne trække tildækket i køleskabet i ca. 1½ time. Hæld rødløg og peberfrugter i en sigte og skyl saltet af med koldt vand. Lad grøntsagerne dryppe godt af. Prik cherrytomaterne med fx en stegegaffel. Kom eddike, sukker og peberkorn i en gryde og kog det op. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom forsigtigt grøntsager og lage i en skål og lad det køle af.
  • Server ca. ½ af de syltede grøntsager i en skål ved siden af hytteosten. Resten kan opbevares tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
Energiindhold for hele retten:

4550 kJ / 1087 kcal

Næringsindhold pr. 100g

398 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 29,2 % 6,9 g
Kulhydrat: 60,7 % 14,2 g
Fedt: 10,1 % 1,1 g

Ingredienser

Syltede grøntsager
4 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
2 Røde peberfrugter i strimler (ca. 275 g)
1 spsk Groft salt
20 Cherrytomater (ca. 275 g)
1 dl Rødvinseddike
3 spsk Sukker
½ tsk Letknuste rosa peberkorn
450 g Hytteost
Tilbehør
200 g Groft knækbrød