Hytteostdessert med bær og knas
1 time 35 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Nem lille dessert med perlebyg, hytteost og flødeskum. Server med hindbærcoulis og friske bær.
Ingredienser
¾ liter
Vand
|
|
---|---|
1¼ dl
Perlebyg (ca. 100 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
150 g
Hytteost
|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
Hindbærcoulis
175 g
Friske eller frosne hindbær
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
½ dl
Vand
|
50 g
Honningristet mysli
|
|
---|---|
75 g
Jordbær - i halve
|
|
25 g
Blåbær
|
Sådan gør du
Hindbærcoulis
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brug 275 g kogte perlebyg, hvis du har en rest i køleskabet. Du kan også bruge speltkerner.
Lav andre typer coulis ved at udskifte hindbær med andre bær eller frugter, fx jordbær, solbær, mango, passionsfrugt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
694 kJ / 166 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2 g |
Protein: | 3,7 g |
Fedt: | 9,1 g |
Kulhydrat: | 17,3 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
