Hytteostdessert med bær og knas

1 time 35 min
Arbejdstid: 30 min
Hytteostdessert med bær og knas

Nem lille dessert med perlebyg, hytteost og flødeskum. Server med hindbærcoulis og friske bær.

Ingredienser

¾ liter Vand
1¼ dl Perlebyg (ca. 100 g)
1 tsk Groft salt
150 g Hytteost
1 spsk Vaniljesukker
2½ dl Piskefløde

Hindbærcoulis

175 g Friske eller frosne hindbær
4 spsk Sukker
½ dl Vand
50 g Honningristet mysli
75 g Jordbær - i halve
25 g Blåbær

Sådan gør du

  • Bring vand, perlebyg og salt i kog. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
  • Hæld overskydende vand fra.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.
  • Rør de kolde kerner med hytteost og vaniljesukker.
  • Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
  • Fordel hytteostdesserten i 6 glas.

Hindbærcoulis

  • Kog hindbær og sukker ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min - eller til blandingen betynder at tykne.
  • Hæld blandingen gennem en fin sigte.
  • Server hytteostdesserten med lun eller kold hindbærcoulis, mysli og friske bær.

Brug 275 g kogte perlebyg, hvis du har en rest i køleskabet. Du kan også bruge speltkerner.

Lav andre typer coulis ved at udskifte hindbær med andre bær eller frugter, fx jordbær, solbær, mango, passionsfrugt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7609 kJ / 1819 kcal

Næringsindhold pr. 100g

692 kJ / 165 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,1 % 3,7 g
Kulhydrat: 42,4 % 17,3 g
Fedt: 48,5 % 9,1 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostdessert-med-bar-og-knas/