Indbagt brie
1 timer

Indbagt brie

Indbagt brie er et lækkert alternativ til desserten! Dejen er krydret og den smeltede hvidskimmelost smager himmelsk!
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt brie

Indbagt brie er et lækkert alternativ til desserten! Dejen er krydret og den smeltede hvidskimmelost smager himmelsk!

Antal portioner

Dej

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Tilbehør

  • 300 g radiser eller bladselleri

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, salt og paprika sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med fløde og lad den hvile tildækket og koldt i ca. ½ time.

Del dejen i 2, og rul hver del ud til en rund plade (ca. 20 cm i diameter). Anbring osten midt på den ene dejplade og pensl dejen uden om med æg. Læg den anden dejplade ned over osten og rul pladernes kanter tæt sammen. Tryk kanten sammen med en gaffel. Det er vigtigt at dejen slutter tæt, så osten ikke flyder ud under bagningen. Sæt den indpakkede ost på bagepapir eller smurt bageplade og pensl den med æg. Bag osten midt i ovnen, og server den varm.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 64 %
Print