Indbagt brie

Indbagt brie

1 time
Fryseegnet
Indbagt brie er et lækkert alternativ til desserten! Dejen er krydret og den smeltede, flydende brie smager himmelsk! Tilbage i 70'erne spiste danskerne smørstegt camembert, tilberedt af små trekantede oste, som man ikke købe mere. De små oste havde skimmel på alle sider og det kræves der, hvis den ikke skal smelte helt ud på panden. Så her er en mere moderne udgave, indbagt brie - osten smager næsten som camenbert, men i en mere moderne indpakning.

Sådan gør du

Dej
  • Bland mel, paprika og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til det ligner revet ost.
  • Saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand, og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Pak osten ind
  • Del dejen i 2 portioner, og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 20 cm i diameter).
  • Anbring osten midt på den ene dejplade og pensl dejen uden om med æggehvide. Læg den anden dejplade ned over osten og rul pladernes kanter tæt sammen.
  • Tryk kanten sammen med en gaffel - det er vigtigt at dejen slutter tæt, så osten ikke flyder ud under bagningen.
  • Sæt den indpakkede ost på en plade med bagepapir og pensl med æggehvide. Bag osten midt i ovnen.
  • Lad den indbagte brie hvile i ca. 10 min. inden I skærer i den.
Råmarinerede brombær
  • Vend brombærrene med honning og oregano. Server de råmarinerede brombær sammen med den indbagte brie - den løber ud, når du skærer.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - tradtionel ovn.
Velbekomme!
Frysetip

Den indpakkede brie kan fryses inden bagning. Lad den tø op i køleskabet og bag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6508 kJ / 1555 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1216 kJ / 291 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,5 % 8,9 g
Kulhydrat: 22,3 % 15,9 g
Fedt: 65,2 % 21,5 g

Ingredienser

Dej
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
75 g
Mild paprika
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Smør
50 g
Æggeblomme
1
Vand
1 spsk
Pak osten ind
Kold, rund brie ost 50+, fx Rosenborg® Brie (ca. 200 g)
1
Sammenpisket æggehvide - til pensling
1
Råmarinerede brombær
Rensede brombær eller bladselleri
125 g
Flydende honning
1 spsk
Hakket frisk oregano
1 spsk