Indbagt brie
1 time
Fryseegnet
•
Indbagt brie er et lækkert alternativ til desserten! Dejen er krydret og den smeltede, flydende brie smager himmelsk! Tilbage i 70'erne spiste danskerne smørstegt camembert, tilberedt af små trekantede oste, som man ikke købe mere. De små oste havde skimmel på alle sider og det kræves der, hvis den ikke skal smelte helt ud på panden. Så her er en mere moderne udgave, indbagt brie - osten smager næsten som camenbert, men i en mere moderne indpakning.
Ingredienser
Dej
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
---|---|
½ tsk
Mild paprika
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
50 g
Smør
|
|
1
Æggeblomme
|
|
1 spsk
Vand
|
Pak osten ind
1
Kold, rund brie (ca. 200 g)
|
|
---|---|
1
Sammenpisket æggehvide - til pensling
|
Råmarinerede brombær
125 g
Rensede brombær eller bladselleri
|
|
---|---|
1 spsk
Flydende honning
|
|
1 spsk
Hakkede oreganoblade
|
Sådan gør du
Dej
Pak osten ind
Råmarinerede brombær
Den indpakkede brie kan fryses inden bagning. Lad den tø op i køleskabet og bag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6148 kJ / 1469 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1147 kJ / 274 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 13,8 % | 9,3 g |
Kulhydrat: | 23,2 % | 15,6 g |
Fedt: | 63 % | 19,6 g |