Indbagt ost i filodej med timian

Indbagt ost i filodej med timian

15 min
Denne osteret overrasker ved at være intet mindre end fantastisk! Salatost, krydderurter, honning og cremefraiche klæder virkelig hinanden. Kan både serveres som forret eller dessert.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Udskær fire ens kvadrater af hver plade filodej - så der bliver 16 i alt. Læg et hårdtopvredet viskestykke over dejpladerne, så de holdes fugtige. Pensl en dejplade med smeltet smør og læg en dejplade over. Læg et stykke ost på dejpladen sammen med en timian og rosmarin. Pensl kanten med smeltet smør. Rul rundt og form som en "bonbon". Fortsæt til du har 8 ostepakker. Pensl med æggeblomme, drys med timian og bag dem midt i ovnen.
  • Server ostepakken på en mønstret bund af cremefraiche og honning.

Ostepakkerne kan også tilberedes med en blød rødkitsost eller hvidskimmelost.

Filodej er supertynde græske dejplader, der kan købes i større supermarkeder og delikatesseforretninger. Hvis du ikke kan finde filodej, kan du også bruge dejplader af rismel, en slags forårsrulledej, der kan købes i de fleste asiatiske specialitetsforretninger.

Energiindhold for hele retten:

5556 kJ / 1328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1134 kJ / 271 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 26,1 g
Fedt: 51,4 % 15,8 g

Ingredienser

4 blade Filodej (ca. 125 g)
50 g Smeltet smør
100 g Salatost
8 stilke Frisk timian
8 Bløde rosmarinkviste
1 Æggeblomme
4 spsk Creme fraiche
4 spsk Honning