Chokoladekager
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        
    Disse chokoladekager går aldrig af mode - og falder altid i smag. Det er en chokoladekageopskrift der stammer fra 80érne, og det er ikke uden grund, den stadig er så populær. De lækre små chokoladesmåkager med chokolade- og nøddestykker er dejligt sprøde - og er svære at holde fingrene fra.
Ingredienser
Chokoladekager
| 
                                     
                                            
                                                    75 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Sukker (ca. 1¼ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Brun farin (ca. ¾ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    150 g
                                                Hvedemel (ca. 2½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Vaniljesukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Natron
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Fint salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Grofthakket mørk chokolade
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Hasselnøddekerner i halve
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Chokoladekager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1838 kJ / 439 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g | 
| Protein: | 5,6 g | 
| Fedt: | 20,9 g | 
| Kulhydrat: | 57 g |