Jødekager
2 timer 45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Jødekager er en af de klassiske julesmåkager, som bages hvert år i mange hjem. Kagerne og navnet har oprindelse i de jødiske bagerier i 1700-tallet. De jødiske bagere bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. I dag tænker vi nok ikke at kanel er specielt eksotisk, men ingen jødekager uden kanel.
Ingredienser
Dej
250 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
½ tsk
Hjortetaksalt
|
|
200 g
Koldt smør
|
1 spsk
Sukker
|
|
---|---|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
1
Sammenpisket æg
|
Sådan gør du
Dej
Anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når du bager småkager, som fx jødekager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12297 kJ / 2939 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1915 kJ / 458 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 3,9 % | 4,4 g |
Fedt: | 52 % | 26,9 g |
Kulhydrat: | 44,1 % | 49,7 g |
