Jordbærtærte

3 timer
Arbejdstid: 1 time 5 min
Jordbærtærte

Opskrift på klassisk jordbærtærte - som den du køber hos den gode bager. Jordbærtærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med sprød mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!

Ingredienser

Tærtebund

100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
2 spsk Flormelis
1 Æggeblomme

Mazarinfyld

100 g Smør
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
75 g Marcipan
2 Æg
35 g Hvedemel (ca. ¾ dl)
50 g Finthakket mørk chokolade

Konditorcreme

2 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Hvedemel eller majsstivelse
1 Vaniljestang - kornene heraf
1½ dl Piskefløde

Jordbærgelé

1 blad Husblas
¼ dl Koncentreret jordbærsaft
300 g Jordbær i skiver

Sådan gør du

Tærtebund

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten.
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen, ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Mazarinfyld

  • Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt.
  • Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen, ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.

Konditorcreme

  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljekorn og -stang i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål (fjern vaniljestangen) og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
  • Pisk fløden til et let skum og vend den i cremen.
  • Fordel konditorcremen på mazarintærten.

Jordbærgelé

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Lun jordbærsaften. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærsaften. Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm.
  • Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgeléblanding.

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18422 kJ / 4403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1195 kJ / 286 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 6 % 4,2 g
Kulhydrat: 39 % 27,4 g
Fedt: 55 % 17,8 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordbartarte/