Jordbærtærte
                                
                                    3 timer
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid: 1 time 5 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Opskrift på klassisk jordbærtærte - som den du køber hos den gode bager. Jordbærtærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med sprød mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!
Ingredienser
Tærtebund
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Koldt smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    175 g
                                                Hvedemel (ca. 2½ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Flormelis
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Æggeblomme
                                            
                                     | 
Mazarinfyld
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Sukker (ca. 1¼ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Marcipan
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Æg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    35 g
                                                Hvedemel (ca. ¾ dl)
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Finthakket mørk chokolade
                                            
                                     | 
|---|
Konditorcreme
| 
                                            
                                                    2 dl
                                                Mælk
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Æg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Hvedemel eller majsstivelse
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Vaniljestang - kornene heraf
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    1½ dl
                                                Piskefløde
                                            
                                     | 
|---|
Jordbærgelé
| 
                                            
                                                    1 blad
                                                Husblas
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ¼ dl
                                                Koncentreret jordbærsaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    300 g
                                                Jordbær i skiver
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Tærtebund
Mazarinfyld
Konditorcreme
Jordbærgelé
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1196 kJ / 286 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g | 
| Protein: | 4,2 g | 
| Fedt: | 17,8 g | 
| Kulhydrat: | 27,4 g | 
            Relateret video
            Sådan flækker du en vaniljestang
            
    Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    