Jordbærcheesecake

Jordbærcheesecake

4 timer 40 min
Arbejdstid: 40 min
Skøn cheesecake med friske jordbær. Er det uden for jordbærsæsonen kan de erstattes med eksotisk frugt, fx mango og ananas, evt. blandet med blåbær, der fås hele året.
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarcheesecake/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen.
  • Pres kiksbunden godt sammen.
Jordbærfromage
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Drys jordbærrene med sukker.
  • Rør flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum.
  • Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
  • Smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen.
  • Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Ved serveringen
  • Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.

Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.

Energiindhold for hele retten:

15861 kJ / 3791 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1101 kJ / 263 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 3,6 % 2,3 g
Kulhydrat: 30,4 % 19,7 g
Fedt: 66 % 19,7 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Kiksebund
100 g Smør - smeltet
200 g Fintknuste søde havrekiks
Jordbærfromage
3 blade Husblas
400 g Friske jordbær i små tern
85 g Sukker (ca. 1 dl)
200 g Flødeost
3 dl Piskefløde
½ dl Friskpresset citronsaft
100 g Friske jordbær i kvarte