60+ min

Jordbærcheesecake

Skøn cheesecake med friske jordbær. Er det uden for jordbærsæsonen kan de erstattes med eksotisk frugt, fx mango og ananas, evt. blandet med blåbær, der fås hele året.

Jordbærcheesecake

Sådan gør du

Kiksebund
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen formen.
  • Pres kiksbunden godt sammen.
Jordbærfromage
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Drys jordbærrene med sukker.
  • Rør flødeosten blød med ca. ½ dl af fløden og pisk resten af fløden til et let skum.
  • Vend jordbær, flødeost og flødeskum sammen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
  • Smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærblandingen.
  • Fordel fromagen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.
Ved serveringen
  • Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær.
Tip
  • Kagen kan laves dagen før, brug da kun 2 blade husblas til fromagen.
Velbekomme!
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 16570 kJ / 3960 kcal
Fiber: 18,4 g
Protein: 4 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 67 %