Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

15 min
Hjemmelavet jordbærkoldskål. Så er det virkelig blevet sommer! Denne jordbærkoldskål er så nem at lave og den smager virkelig lækkert - af sol og sommer. Jordbærkoldskål en kan serveres som både mellemmåltid og dessert. Prøv hjemmelavet jordbærkoldskål næste gang du har en bakke solmodne jordbær i huset.

Sådan gør du

Jordbærkoldskål
  • Blend jordbær, sukker og 1/3 af kærnemælken.
  • Bland det med resten af kærnemælken og piskefløden i en stor serveringsskål. Stil koldskålen koldt til serveringen.
  • Server jordbærkoldskålen med kammerjunker og jordbær.

Jordbærrene kan også moses med en gaffel eller en håndmixer. Koldskålen kan også laves med frosne, optøede jordbær. Vær opmærksom på, at Fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Energiindhold for hele retten:

8973 kJ / 2145 kcal

Næringsindhold pr. 100g

476 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 10,7 % 3 g
Kulhydrat: 49,2 % 13,8 g
Fedt: 40,1 % 5,2 g
Mere inspiration

Bag dine egne kammerjunkere

Relateret video
Jordbærkoldskål

Hjemmelavet jordbærkoldskål. Så er det virkelig blevet sommer. Denne jordbærkoldskål er så nem at lave og den smager virkelig lækkert - af sol og sommer.

Ingredienser

Jordbærkoldskål
250 g Rensede jordbær
3 spsk Rørsukker
1 liter Kærnemælk
1½ dl Piskefløde
Tilbehør
200 g Kammerjunkere
250 g Jordbær i kvarte