Jordbærtærte
3 timer
•
Arbejdstid: 1 time 5 min
&format=webp)
Opskrift på klassisk jordbærtærte - som den du køber hos den gode bager. Jordbærtærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med sprød mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!

Ingredienser
1 tærte
Tærtebund
100 g Koldt smør | |
---|---|
175 g Hvedemel (ca. 2½ dl) | |
2 spsk Flormelis | |
1 Æggeblomme |
Mazarinfyld
100 g Smør | |
---|---|
100 g Sukker (ca. 1¼ dl) | |
75 g Marcipan | |
2 Æg | |
35 g Hvedemel (ca. ¾ dl) |
50 g Finthakket mørk chokolade |
---|
Konditorcreme
2 dl Mælk | |
---|---|
1 Æg | |
2 spsk Sukker | |
1 spsk Hvedemel eller majsstivelse | |
1 Vaniljestang - kornene heraf |
1½ dl Piskefløde |
---|
Jordbærgelé
1 blad Husblas | |
---|---|
¼ dl Koncentreret jordbærsaft | |
300 g Jordbær i skiver |
Sådan gør du
Tærtebund
Mazarinfyld
Konditorcreme
Jordbærgelé
Bedømmelse
Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18422 kJ / 4403 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1195 kJ / 286 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 6 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 39 % | 27,4 g |
Fedt: | 55 % | 17,8 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.