Jordskokmos med stegte gulerødder og sprøde kyllingefileter
45 min
•
Kylling, mos og gulerødder....det hele med et ekstra tvist: Krydret pankorasp gør kyllingen knasende sprød, jordskokker giver mere smag til mosen og de stegte gulerødder få en dejlig karamelliseret overflade.
Ingredienser
Jordskokmos
|
500 g
Skrællede jordskokker i grove tern
|
|
|---|---|
|
500 g
Skrællede melede kartofler i grove tern
|
|
|
1 liter
Vand
|
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
Sprøde kyllingefileter
|
2 tsk
Korianderfrø
|
|
|---|---|
|
50 g
Rasp, fx pankorasp (ca. 2 dl)
|
|
|
1½ tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
4
Rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
25 g
Smør
|
Stegte gulerødder
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
5
Gulerødder i tykke stave (ca. 300 g)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
Tilbehør
|
Limefrugter
|
|---|
Sådan gør du
Jordskokmos
Sprøde kyllingefileter
Stegte gulerødder
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
272 kJ / 65 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 4,4 g |
| Fedt: | 2,2 g |
| Kulhydrat: | 6,8 g |