Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon

Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon

35 min
Denne opskrift på jordskokpuré om æbleflæsk. På toppen af puréen er der bløde løg, stegte æbler og sprødstegt bacon. Det er en virkelig nem og lækker efterårsret - Velbekomme!

Sådan gør du

Jordskokpuré
  • Bring vand, jordskokker, kartofler, hvidløg og rosmarin i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld evt. vand fra og tag rosmarinstilken op.
  • Damp grøntsagerne tørre og mos dem groft, fx med en grydeske.
  • Vend fløde, eddike, salt og peber i. Varm puréen igennem og smag til.
  • Steg imens bacon og kantareller i en tør pande, ved kraftig varme, i ca. 5 min. Tag blandingen af panden.
  • Lad smørret gyldne i panden. Steg løg og æbler ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min.
  • Drys med rørsukker og rør til det er smeltet. Vend kantareller og bacon i og varm det igennem.
  • Hæld jordskokpuréen i et fad og læg svampeblandingen henover. Pynt med timian og server med ristet rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

9313 kJ / 2226 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 11,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 59,2 % 13,4 g
Fedt: 29,4 % 3 g
Mere inspiration

Her har du den klassiske opskrift på æbleflæsk.

Æbleflæsk
30 min
Æbleflæsk
(5)

Ingredienser

Jordskokpuré
2 dl Vand
600 g Skrællede jordskokker i tern
400 g Skrællede melede kartofler i tern
2 Store finthakkede fed hvidløg
1 Frisk rosmarinkvist
1 dl Madlavningsfløde
1 tsk Hvid balsamicoeddike
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Bacontern
150 g Rensede kantareller
10 g Smør
6 Små skalotteløg i kvarte (ca. 275 g)
2 Store røde æbler i både, fx jonagold (ca. 275 g)
2 tsk Rørsukker
Pynt
Frisk timian
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød