Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon

Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon

35 min
Skøn efterårsret, der minder om æbleflæsk. Bløde løg, stegte æbler og sprødstegt bacon på toppen af en puré af jordskokker og kartofler. Velbekomme!

Sådan gør du

Jordskokpuré
  • Bring vand, jordskokker, kartofler, hvidløg og rosmarin i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld evt. vand fra og tag rosmarinstilken op. Damp grøntsagerne tørre og mos dem groft, fx med en grydeske. Vend fløde, eddike, salt og peber i. Varm puréen igennem og smag til.
  • Steg imens bacon og kantareller i en tør pande, ved kraftig varme, i ca. 5 min. Tag blandingen af panden. Lad smørret gyldne i panden. Steg løg og æbler ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min. Drys med rørsukker og rør til det er smeltet. Vend kantareller og bacon i og varm det igennem.
  • Hæld jordskokpuréen i et fad og læg svampeblandingen henover. Pynt med timian og server med ristet rugbrød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9313 kJ / 2226 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 11,4 % 2,6 g
Kulhydrat: 59,2 % 13,4 g
Fedt: 29,4 % 3 g

Ingredienser

Jordskokpuré
Vand
2 dl
Skrællede jordskokker i tern
600 g
Skrællede melede kartofler i tern
400 g
Store finthakkede fed hvidløg
2
Frisk rosmarinkvist
1
1 dl
Hvid balsamicoeddike
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Bacontern
150 g
Rensede kantareller
150 g
Smør
10 g
Små skalotteløg i kvarte (ca. 275 g)
6
Store røde æbler i både, fx jonagold (ca. 275 g)
2
Rørsukker
2 tsk
Pynt
Frisk timian
Tilbehør
Ristet rugbrød
240 g