Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon
25 min

Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon

Skøn efterårsret, der minder om æbleflæsk. Bløde løg, stegte æbler og sprødstegt bacon på toppen af en puré af jordskokker og kartofler. Velbekomme!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon

Skøn efterårsret, der minder om æbleflæsk. Bløde løg, stegte æbler og sprødstegt bacon på toppen af en puré af jordskokker og kartofler. Velbekomme!

Antal portioner

Jordskokpuré

  • 2 dl vand
  • 600 g skrællede jordskokker i tern
  • 400 g skrællede melede kartofler i tern
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 frisk rosmarinkvist
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 tsk hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g bacontern
  • 150 g rensede kantareller
  • 10 g smør
  • 6 små skalotteløg i kvarte (ca. 275 g)
  • 2 store røde æbler i både, fx jonagold (ca. 275 g)
  • 2 tsk rørsukker

Pynt

  • friske timianblade

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Jordskokpuré

Bring vand, jordskokker, kartofler, hvidløg og rosmarin i kog i en tykbundet gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld evt. vand fra og tag rosmarinstilken op. Damp grøntsagerne tørre og mos dem groft, fx med en grydeske. Vend fløde, eddike, salt og peber i. Varm puréen igennem og smag til.

Steg imens bacon og kantareller i en tør pande, ved kraftig varme, i ca. 5 min. Tag blandingen af panden. Lad smørret gyldne i panden. Steg løg og æbler ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min. Drys med rørsukker og rør til det er smeltet. Vend kantareller og bacon i og varm det igennem.

Hæld jordskokpuréen i et fad og læg svampeblandingen henover. Pynt med timian og server med ristet rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 60,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 22 %
Print