Jordskokpuré med kantareller, æble og bacon
35 min
•
Denne opskrift på jordskokpuré om æbleflæsk. På toppen af puréen er der bløde løg, stegte æbler og sprødstegt bacon. Det er en virkelig nem og lækker efterårsret - Velbekomme!
Ingredienser
Jordskokpuré
2 dl
Vand
|
|
---|---|
600 g
Skrællede jordskokker i tern
|
|
400 g
Skrællede melede kartofler i tern
|
|
2
Store finthakkede fed hvidløg
|
|
1
Rosmarinkvist
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
150 g
Bacontern
|
|
---|---|
150 g
Rensede kantareller
|
|
10 g
Smør
|
|
6
Små skalotteløg i kvarte (ca. 275 g)
|
|
2
Store røde æbler i både, fx jonagold (ca. 275 g)
|
|
2 tsk
Rørsukker
|
Pynt
Frisk rosmarin eller timian
|
---|
Tilbehør
Ristet rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Jordskokpuré
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9313 kJ / 2226 kcal
Næringsindhold pr. 100g
383 kJ / 92 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 11,4 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 13,4 g |
Fedt: | 29,4 % | 3 g |