Jordskoksuppe

Jordskoksuppe

30 min
Fryseegnet
Lækker, cremet jordskoksuppe med porre og chorizo er en rigtig efterårs- og vinterklassiker.

Sådan gør du

Suppe
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Svits jordskokker og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og kog ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
  • Læg imens chorizoternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min.
  • Blend suppen, fx med en stavblender.
  • Bring suppen i kog igen. Tilsæt flødeost under omrøring og kog suppen ved jævn varme til osten er smeltet.
  • Tilsæt porreringe, salt og peber og kog yderligere i ca. 1 min. Smag til.
  • Server suppen i varme skåle med fyld, drys med chorizo og server med brød.
Tip
  • Jordskokkerne kan udskiftes med skrællede kartofler.
Mere inspiration

Her er også en dejlig jordskokkesuppe.

Jordskokkesuppe
45 min
Jordskokkesuppe
(31)
Velbekomme!
Frysetip

Suppen kan fryses uden porreringe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8041 kJ / 1922 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 12,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 46 % 7,9 g
Fedt: 41,9 % 3,3 g

Ingredienser

Suppe
Skrubbede jordskokker
500 g
Smør
25 g
Hakket zittauerløg
1
Grøntsagsbouillon
1¼ liter
Chorizopølse i tern
50 g
200 g
Porrer i tynde ringe (ca. 400 g)
3
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Surdejsbrød
240 g