Jordskoksuppe

Jordskoksuppe

30 min
Fryseegnet
Lækker, cremet jordskoksuppe med porre og chorizo er en rigtig efterårs- og vinterklassiker.

Sådan gør du

Suppe
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Svits jordskokker og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og kog ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
  • Læg imens chorizoternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min.
  • Blend suppen, fx med en stavblender.
  • Bring suppen i kog igen. Tilsæt flødeost under omrøring og kog suppen ved jævn varme til osten er smeltet.
  • Tilsæt porreringe, salt og peber og kog yderligere i ca. 1 min. Smag til.
  • Server suppen i varme skåle med fyld, drys med chorizo og server med brød.
Tip
  • Jordskokkerne kan udskiftes med skrællede kartofler.

Suppen kan fryses uden porreringe.

Energiindhold for hele retten:

8233 kJ / 1968 kcal

Næringsindhold pr. 100g

299 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 11,8 % 2,1 g
Kulhydrat: 45,1 % 7,9 g
Fedt: 43,1 % 3,5 g
Mere inspiration

Her er også en dejlig jordskokkesuppe.

Jordskokkesuppe
45 min
Jordskokkesuppe
(39)

Ingredienser

Suppe
500 g Skrubbede jordskokker
25 g Smør
1 Hakket zittauerløg
1¼ liter Grøntsagsbouillon
50 g Chorizopølse i tern
200 g Flødeost
3 Porrer i tynde ringe (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
240 g Surdejsbrød