Jordskoksuppe

30 min
Fryseegnet
Jordskoksuppe

Lækker, cremet jordskoksuppe med porre og chorizo er en rigtig efterårs- og vinterklassiker.

Ingredienser

Suppe

500 g Skrubbede jordskokker
25 g Smør
1 Hakket løg
1¼ liter Grøntsagsbouillon
50 g Chorizopølse i tern
200 g Flødeost
3 Porrer i tynde ringe (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

240 g Surdejsbrød

Sådan gør du

Suppe

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Svits jordskokker og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og kog ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
  • Læg imens chorizoternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min.
  • Blend suppen, fx med en stavblender.
  • Bring suppen i kog igen. Tilsæt flødeost under omrøring og kog suppen ved jævn varme til osten er smeltet.
  • Tilsæt porreringe, salt og peber og kog yderligere i ca. 1 min. Smag til.
  • Server suppen i varme skåle med fyld, drys med chorizo og server med brød.

Tip

  • Jordskokkerne kan udskiftes med skrællede kartofler.

Suppen kan fryses uden porreringe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8049 kJ / 1924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 12,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 46,1 % 7,9 g
Fedt: 41,8 % 3,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/jordskoksuppe/