Julegrød med fløde

Julegrød med fløde

15 min
Tryl en rest risengrød om til en lækker dessert. Kold risengrød med iskold fløde og topping af stegte æbler, granatæblekerner og mandler. Mums!
https://www.arla.dk/opskrifter/julegrod/

Sådan gør du

Stegte æbler
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg æblebådene ved jævn varme i 4-5 min. - eller til de er bløde.
  • Rør risengrøden sammen med vaniljesukkeret og fordel den i 4 skåle.
  • Hæld iskold fløde rundt om grøden.
  • Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud.
  • Fordel de stegte æbler, granatæblekerner, mandler, honning og kardemommefrø på toppen og server.
Energiindhold for hele retten:

4986 kJ / 1192 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7,8 % 2,7 g
Kulhydrat: 39 % 13,2 g
Fedt: 53,2 % 8,3 g
Mere inspiration

Her har du opskriften på den klassiske risengrød.

Relateret video
Hvordan får jeg kernene ud af granatæblet?

Ingredienser

Stegte æbler
15 g Smør
1 Stort syrligt æble, fx Elstar - skåret i både (ca. 175 g)
5 dl Kold risengrød (ca. 500 g)
2 tsk Vaniljesukker
1 dl Piskefløde
2 tsk Kardemommekapsler
2 spsk Granatæblekerner
2 spsk Grofthakkede mandler
1 spsk Flydende honning