Kakaopandekager med is

Kakaopandekager med is

45 min
Lækre kakaopandekager som du nemt kan lade børnene hjælpe med at lave.

Sådan gør du

  • Bland mel og sukker i en skål. Pisk kakaomælken i lidt efter lidt og derefter æggene. Smelt smørret i en lille pande (ca. 20 cm i diameter) og hæld det i dejen. Fordel ca. ¾ dl dej i den varme pande og bag pandekagen ved jævn varme til den er lysebrun i ca. 2 min på hver side - til den er lysebrun. Fold pandekagen sammen 2 gange til en trekant. Læg den i et ovnfast fad og dæk med alufolie. Stil fadet midt i ovnen. Bag resten af pandekagerne.
  • Anret pandekagerne på tallerkener og læg en kugle is i hver. Drys med flormelis og pynt med citronmelisse.
Ovntemperatur
  • Ca. 75°.

Du kan bage pandekagerne i forvejen. Lun dem tildækkede i ca. 6 min. ved 225° inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

9285 kJ / 2219 kcal

Næringsindhold pr. 100g

831 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 9,6 % 4,7 g
Kulhydrat: 40,5 % 19,8 g
Fedt: 49,9 % 11,2 g
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 spsk Sukker
3 dl Kakaomælk
3 Æg
75 g Smør
1 liter Vaniljeflødeis i 8 kugler
Pynt
Flormelis
Citronmelisseblade