Kakaosmør

Kakaosmør

45 min
Lækkert hjemmelavet smørepålæg - velegnet til brød og kiks.
https://www.arla.dk/opskrifter/kakaosmor/

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille gryde ved jævn varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i. Kom blandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet. Rør i kakaosmørret 3-4 gange, mens det køler af. Kom kakaosmørret i et glas med låg og stil det i køleskabet til næste dag. Server det kolde kakaosmør sammen med kiks eller brød til fx en brunch eller eftermiddagsforkælelse.
Tip
  • Kakaosmør kan stå i køleskabet i ca. 2 uger.
Energiindhold for hele retten:

12240 kJ / 2925 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2318 kJ / 554 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 0,7 % 1 g
Kulhydrat: 36,6 % 49,9 g
Fedt: 62,7 % 39,3 g

Ingredienser

250 g Smør
250 g Flormelis (ca. 4 3/4 dl)
1 spsk Vaniljesukker
2½ spsk Kakaopulver