Kål i karry med æble og tomat

30 min
Kål i karry med æble og tomat

Kål i karry....eller karrykål. En dejlig måde at få masser af den sunde kål på. Her peppet op med både chili og koriander.

Ingredienser

10 g Smør
400 g Fintsnittet hvidkål
½ liter Karrysauce
¾ tsk Groft salt
2 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 250 g)
250 g Cherrytomater i halve
2 dl Frisk koriander
1 spsk Rød chilipeber i halve, tynde ringe

Hertil

4 Stegte kyllingefileter (ca. 400 g)
240 g Perlespelt - koges

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved kraftig varme i en stor gryde, men uden at det bruner. Svits hvidkålen i ca. ½ min. Tilsæt karrysauce og salt og kog det i ca. 1 min. Kom æbler og tomater i og bring retten i kog under omrøring. Varm den godt igennem og smag til.
  • Kom karrykålen i et fad og drys korianderblade og chili over. Server straks sammen med stegte kyllingefileter og kogt perlespelt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8403 kJ / 2008 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 25,4 % 6 g
Kulhydrat: 53,4 % 12,6 g
Fedt: 21,2 % 2,3 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kal-i-karry-med-able-og-tomat/