Kål i karry med æble og tomat

Kål i karry med æble og tomat

30 min
Kål i karry....eller karrykål. En dejlig måde at få masser af den sunde kål på. Her peppet op med både chili og koriander.

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved kraftig varme i en stor gryde, men uden at det bruner. Svits hvidkålen i ca. ½ min. Tilsæt karrysauce og salt og kog det i ca. 1 min. Kom æbler og tomater i og bring retten i kog under omrøring. Varm den godt igennem og smag til.
  • Kom karrykålen i et fad og drys korianderblade og chili over. Server straks sammen med stegte kyllingefileter og kogt perlespelt.
Mere inspiration

Prøv også denne skønne gryderet.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8331 kJ / 1991 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 26 % 6,1 g
Kulhydrat: 52 % 12,2 g
Fedt: 22 % 2,4 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Smør
10 g
Fintsnittet hvidkål
400 g
½ liter
Groft salt
¾ tsk
Rødkindede æbler i tynde både (ca. 250 g)
2
Cherrytomater i halve
250 g
Frisk koriander
2 dl
Rød chilipeber i halve, tynde ringe
1 spsk
Hertil
Stegte kyllingefileter (ca. 400 g)
4
Perlespelt - koges
240 g