Kål i karry med æble og tomat

Kål i karry med æble og tomat

30 min
Kål i karry....eller karrykål. En dejlig måde at få masser af den sunde kål på. Her peppet op med både chili og koriander.

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved kraftig varme i en stor gryde, men uden at det bruner. Svits hvidkålen i ca. ½ min. Tilsæt karrysauce og salt og kog det i ca. 1 min. Kom æbler og tomater i og bring retten i kog under omrøring. Varm den godt igennem og smag til.
  • Kom karrykålen i et fad og drys korianderblade og chili over. Server straks sammen med stegte kyllingefileter og kogt perlespelt.
Energiindhold for hele retten:

8408 kJ / 2010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 25,4 % 6 g
Kulhydrat: 53,4 % 12,6 g
Fedt: 21,2 % 2,3 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne gryderet.

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

10 g Smør
400 g Fintsnittet hvidkål
½ liter Karrysauce
¾ tsk Groft salt
2 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 250 g)
250 g Cherrytomater i halve
2 dl Frisk koriander
1 spsk Rød chilipeber i halve, tynde ringe
Hertil
4 Stegte kyllingefileter (ca. 400 g)
240 g Perlespelt - koges