Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Frikadellerne bliver ekstra lækre, når de er indpakket i skinke. Og sammen med sunde pommes frites og grøntsager med dip, er der vist noget for enhver smag.

Ingredienser

Antal portioner

Frikadeller - ca. 20 stk.

  • 500 g hakket kalkunkød
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 æg
  • 1 dl letmælk
  • 4 spsk hvedemel
  • 150 g lufttørret skinke, fx parma
  • 1 tsk friske timianblade
  • 10 g smør
  • tandstikkere

Pommes frites

  • 4 store bagekartofler (ca. 800 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Grøntsager med dip

Tilbehør

  • 4 spsk sød chilisauce
  • 4 pitabrød (ca. 240 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Frikadeller

Rør kød sammen med løg, hvidløg, timian, æg, mælk og hvedemel til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile ca. ½ time. Skær forsigtigt hver skive parmaskinke i to stykker på langs. Form farsen til små frikadeller og rul en skive skinke omkring hver sammen med lidt frisk timian. Fæstn med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande - gerne med sliplet belægning og steg frikadellerne i ca. 5 min. på hver side til skinken er sprød og kødet gennemstegt.

Pommes frites

Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Tør dem godt og vend dem i olien. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir, drys med salt og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde.

Grøntsager med dip

Skær grøntsagerne i stave. Rør flødeosten blød med kvark lidt efter lidt og tilsæt salt og peber - tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for fast. Smag til.

Server frikadellerne med pommes frites, grøntsager, dip, sød chilisauce og lune pitabrød.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: