Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

45 min
Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

Frikadellerne bliver ekstra lækre, når de er indpakket i skinke. Og sammen med ovnbagte pommes frites og grøntsager med dip, er der vist noget for enhver smag.

Ingredienser

Frikadeller - ca. 20 stk.

500 g Hakket kalkunkød
1 Fintrevet løg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
1 Æg
1 dl Mælk
4 spsk Hvedemel
2 tsk Frisk timian (ca. tsk)
150 g Lufttørret skinke, fx parma (ca. g)
10 g Smør
Tandstikkere

Pommes frites

4 Store bagekartofler (ca. 800 g)
1 spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt

Grøntsager med dip

150 g Bladselleri (ca. g)
150 g Gulerødder (ca. g)
150 g Peberfrugter
150 g Agurk (ca. g)
100 g Flødeost
50 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 spsk Sød chilisauce
4 Pitabrød (ca. 240 g)

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør kød sammen med løg, hvidløg, æg, mælk, hvedemel og halvdelen af timian - til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile ca. ½ time. Skær forsigtigt hver skive parmaskinke i to stykker på langs. Form farsen til små frikadeller og rul en skive skinke omkring hver sammen med lidt frisk timian. Fæstn med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande - gerne med sliplet belægning og steg frikadellerne i ca. 5 min. på hver side til skinken er sprød og kødet gennemstegt.

Pommes frites

  • Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Tør dem godt og vend dem i olien. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir, drys med salt og bag dem midt i ovnen i ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn - til de er sprøde.

Grøntsager med dip

  • Skær grøntsagerne i stave. Rør flødeosten blød med kvark lidt efter lidt og tilsæt salt og peber - tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for fast. Smag til.
  • Server frikadellerne med pommes frites, grøntsager, dip, sød chilisauce og lune pitabrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14066 kJ / 3362 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 43,5 % 12,8 g
Fedt: 29,6 % 4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kalkunfrikadeller-i-skinkesvob-med-tilbehor/