Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

45 min
Frikadellerne bliver ekstra lækre, når de er indpakket i skinke. Og sammen med ovnbagte pommes frites og grøntsager med dip, er der vist noget for enhver smag.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Frikadeller
  • Rør kød sammen med løg, hvidløg, æg, mælk, hvedemel og halvdelen af timian - til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile ca. ½ time. Skær forsigtigt hver skive parmaskinke i to stykker på langs. Form farsen til små frikadeller og rul en skive skinke omkring hver sammen med lidt frisk timian. Fæstn med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande - gerne med sliplet belægning og steg frikadellerne i ca. 5 min. på hver side til skinken er sprød og kødet gennemstegt.
Pommes frites
  • Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Tør dem godt og vend dem i olien. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir, drys med salt og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde.
Grøntsager med dip
  • Skær grøntsagerne i stave. Rør flødeosten blød med kvark lidt efter lidt og tilsæt salt og peber - tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for fast. Smag til.
  • Server frikadellerne med pommes frites, grøntsager, dip, sød chilisauce og lune pitabrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14066 kJ / 3362 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 43,5 % 12,8 g
Fedt: 29,6 % 4 g
Mere inspiration

Lækker klassisk varm kartoffelsalat.

Varm kartoffelsalat
60+ min
Varm kartoffelsalat
(107)

Ingredienser

Frikadeller - ca. 20 stk.
Hakket kalkunkød
500 g
Fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
1
Lille knust fed hvidløg
1
Æg
1
Mælk
1 dl
Hvedemel
4 spsk
Frisk timian (ca. tsk)
2 tsk
Lufttørret skinke, fx parma (ca. g)
150 g
Smør
10 g
Tandstikkere
Pommes frites
Store bagekartofler (ca. 800 g)
4
Rapsolie
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Grøntsager med dip
Bladselleri (ca. g)
150 g
Gulerødder (ca. g)
150 g
Peberfrugter
150 g
Agurk (ca. g)
150 g
Flødeost
100 g
Kvark
50 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Sød chilisauce
4 spsk
Pitabrød (ca. 240 g)
4