Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør
45 min

Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

Frikadellerne bliver ekstra lækre, når de er indpakket i skinke. Og sammen med sunde pommes frites og grøntsager med dip, er der vist noget for enhver smag.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

Frikadellerne bliver ekstra lækre, når de er indpakket i skinke. Og sammen med sunde pommes frites og grøntsager med dip, er der vist noget for enhver smag.

Antal portioner

Frikadeller - ca. 20 stk.

  • 500 g hakket kalkunkød
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 æg
  • 1 dl letmælk
  • 4 spsk hvedemel
  • 150 g lufttørret skinke, fx parma
  • 1 tsk friske timianblade
  • 10 g smør
  • tandstikkere

Pommes frites

  • 4 store bagekartofler (ca. 800 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Grøntsager med dip

Tilbehør

  • 4 spsk sød chilisauce
  • 4 pitabrød (ca. 240 g)

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør kød sammen med løg, hvidløg, timian, æg, mælk og hvedemel til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile ca. ½ time. Skær forsigtigt hver skive parmaskinke i to stykker på langs. Form farsen til små frikadeller og rul en skive skinke omkring hver sammen med lidt frisk timian. Fæstn med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande - gerne med sliplet belægning og steg frikadellerne i ca. 5 min. på hver side til skinken er sprød og kødet gennemstegt.

Pommes frites

Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Tør dem godt og vend dem i olien. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir, drys med salt og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde.

Grøntsager med dip

Skær grøntsagerne i stave. Rør osten blød med fraiche lidt efter lidt og tilsæt salt og peber. Smag til.

Server frikadellerne med pommes frites, grøntsager, dip, sød chilisauce og lune pitabrød.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 24 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Protein: 26 %
  • Fiber: 25,9 g
Print