Kalkungryde med timian og ris

30 min
Kalkungryde med timian og ris

Kalkungryde med grøntsager - smager skønt af timian. Gryderetter med kalkun er populære opskrifter, - sikkert fordi de er så hurtige og nemme at have med at gøre. Denne kalkun gryderet består stort set kun af kalkun, porrer og gulerødder - smagt til med timian og en dejlig sauce med fløde. Kalkungryde med timian er en klassisk efterårs- og vinterret, der både er enkel og smager virkelig lækkert.

Ingredienser

Kalkungryde

400 g Kalkunbryst
1½ spsk Rapsolie
2 dl Madlavningsfløde
2½ dl Vand
1 spsk Koncentreret grøntsagsfond
6 Gulerødder i skrå skiver (ca. 400 g)
3 Porrer i skrå skiver (ca. 400 g)
1 tsk Tørret timian
3 spsk Hvedemel
¾ dl Vand
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled - koges

Sådan gør du

Kalkungryde

  • Skær kalkunkødet i tynde strimler (ca. 1 x 5 cm).
  • Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Kom fløde, vand, fond, grøntsager og timian ved.
  • Bring retten i kog, skru ned og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
  • Rør mel og vand sammen i en skål.
  • Vend jævningen i retten sammen med salt og peber.
  • Lad kalkungryden koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til.

Fløde, vand og fond kan erstattes af ½ liter Arla Karolines Køkken® mornaysauce. Retten skal så ikke jævnes (med vand og mel).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9849 kJ / 2354 kcal

Næringsindhold pr. 100g

372 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 22,8 % 5 g
Kulhydrat: 57,7 % 12,6 g
Fedt: 19,5 % 2 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kalkungryde-med-timian-og-lose-ris/