Kalvebov med timian og hvidvin

2 timer
Arbejdstid: 25 min
Kalvebov med timian og hvidvin

Denne Kalvebov i Römertopf er en alt-i-én ret. Hvor nemt kan det være?!

Ingredienser

1¼ kg Kalvebov uden ben
10 g Smør
½ liter Tør hvidvin, fx riesling
7 Gulerødder i grove stykker
3 Løg i grove stykker
1 Gul squash i grove stykker
25 Kviste af frisk timian
½ liter Mælkesauce
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1½ kg Kogte kartofler
2 dl Hakket frisk bredbladet persille

Sådan gør du

  • Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 7-8 stykker. Tør kødet.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt).
  • Læg de brunede stykker kød i en römertopf og hæld hvidvinen ved.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og stil römertopfen - med låg på en plade midt i ovnen og bag ca. 1½ time ved 200°.
  • Vend i retten af og til. Smag til.

Ved serveringen

  • Server kalveboven i römertopfen med kartofler og persille ved siden af.

Kalvebov med timian og hvidvin kan også steges i ovnen i en stegegryde....der kan tåle at gå i ovnen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15394 kJ / 3679 kcal

Næringsindhold pr. 100g

294 kJ / 70 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 36 % 6,2 g
Kulhydrat: 38,3 % 6,6 g
Fedt: 23,8 % 1,9 g
Alkohol: 1,9 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kalvebov-med-timian-og-hvidvin/