Kalvefrikassé
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
En god gammel klassiker! Kalvesmåkød i en lys stuvning med spæde grøntsager. Smager ekstra fantastisk når de nye grøntsager er i sæson, men kan også fint laves resten af året.
Ingredienser
Kalvefrikasse
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
500 g
Kalvekød i tern af kalveklump eller yderlår
|
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
500 g
Kartofler i kvarte
|
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian
|
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
|
2 spsk
Lys saucejævner
|
|
|
2
Gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
|
|
|
2
Små rødløg i både (ca. 100 g)
|
|
|
100 g
Grønne asparges i mindre stykker
|
|
|
1 bundt
Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
|
Tilbehør
|
240 g
Landbrød
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for kalvekød kan du bruge svinesmåkød.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
397 kJ / 95 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 6,2 g |
| Fedt: | 3 g |
| Kulhydrat: | 10,6 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.