Kantarelsuppe

Kantarelsuppe

1 time
Skøn efterårssuppe med masser af svampe - tag evt. vennerne med på kantarel-selvpluk?

Sådan gør du

  • Rens kantarellerne og skær dem i mindre stykker.
  • Lad smørret blive godt varmt i en tykbundet gryde. Svits løg og kantareller i ca. 2 min. Drys mel over og tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand, fond og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring. Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød til.
Mere inspiration

Nem og dejlig krydret karrysuppe - uhm!

Karrysuppe
45 min
Karrysuppe
(49)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6045 kJ / 1445 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 8,2 % 1,6 g
Kulhydrat: 28,8 % 5,7 g
Fedt: 63 % 5,7 g

Ingredienser

Kantareller
500 g
Smør
25 g
Finthakket zittauerløg
1
Hvedemel
2 spsk
Tør hvidvin, fx riesling
1 dl
Vand
7 dl
Koncentreret vildtfond med kantarel
1½ spsk
2 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Frisk timian
2 spsk
Tilbehør
Ristet brød
150 g