Kantarelsuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

1 timer

Skøn efterårssuppe med masser af svampe - tag evt. vennerne med på kantarel-selvpluk?

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 500 g kantareller
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 7 dl vand
  • 1½ spsk vildtfond med kantarel, fx touch of taste
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk friske timianblade

Pynt

  • friske timianblade

Tilbehør

  • 150 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens kantarellerne og skær dem i mindre stykker.

Lad fedtstoffet blive godt varmt i en tykbundet gryde. Svits løg og kantareller i ca. 2 min. Drys mel over og tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand, fond og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring. Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: