Kantarelsuppe
1 timer

Kantarelsuppe

Skøn efterårssuppe med masser af svampe - tag evt. vennerne med på kantarel-selvpluk?
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kantarelsuppe

Skøn efterårssuppe med masser af svampe - tag evt. vennerne med på kantarel-selvpluk?

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 500 g kantareller
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 7 dl vand
  • 1½ spsk vildtfond med kantarel, fx touch of taste
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk friske timianblade

Pynt

  • friske timianblade

Tilbehør

  • 150 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Rens kantarellerne og skær dem i mindre stykker.

Lad fedtstoffet blive godt varmt i en tykbundet gryde. Svits løg og kantareller i ca. 2 min. Drys mel over og tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand, fond og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring. Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 59 %
Print