Karamelliseret løgmarmelade til skimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Lækker klisteret....på den gode måde. Løgmarmeladen er krydret og rigtig fin til skimmelosten. Du kan også servere den til en god kraftig gul ost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g brun farin
  • 6 zittauerløg i halve ringe
  • 1 dl vand
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 1 stjerneanis
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g blødt smør
  • 5 tynde skiver rugbrød
  • 2 tsk stødt kardemomme

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring ved jævn til kraftig varme. Tilsæt løgene og vend dem godt rundt i sukkeret. Kom vand, muskatnød, stjerneanis og salt i panden og kog løgmarmeladen ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Tag låget af panden og kog marmeladen ved svag varme i ca. 20 min. eller til marmeladen er karamelliseret - test efter ca. 10 min, hvordan stiv marmeladen er som kold. Lad den færdige løgmarmelade køle af.

Smør rugbrødet med smør, drys med kardemomme og smør igen. Skær hver brødskive i 4 strimler. Læg rugbrødsstrimlerne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen.

Fordel løgmarmeladen i 10 små skåle - ca. 2 spsk pr. skål. Skær osten i 10 rustikke stykker og læg et stykke ost i hver skål. Pynt med et par rugbrødsstrimler.

Ristning

Ca. 7 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag