Lækker klisteret....på den gode måde. Løgmarmeladen er krydret og rigtig fin til skimmelosten. Du kan også servere den til en god kraftig gul ost.
Sådan gør du
Fordel sukkeret i et jævnt lag i en sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring ved jævn til kraftig varme.
Tilsæt løgene og vend dem godt rundt i sukkeret.
Kom vand, muskatnød, stjerneanis og salt i panden og kog løgmarmeladen ved svag varme og under låg i ca. 40 min.
Tag låget af panden og kog marmeladen ved svag varme i ca. 20 min. eller til marmeladen er karamelliseret - test efter ca. 10 min, hvordan stiv marmeladen er som kold.
Lad den færdige løgmarmelade køle af.
Smør rugbrødet med smør, drys med kardemomme og smør igen.
Skær hver brødskive i 4 strimler.
Læg rugbrødsstrimlerne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen ca. 7 min. ved 225°.
Fordel løgmarmeladen i 10 små skåle - ca. 2 spsk pr. skål.
Skær osten i 10 rustikke stykker og læg et stykke ost i hver skål.