Karamelliseret løgmarmelade til skimmelost

Karamelliseret løgmarmelade til skimmelost

60+ min
Lækker klisteret....på den gode måde. Løgmarmeladen er krydret og rigtig fin til skimmelosten. Du kan også servere den til en god kraftig gul ost.

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring ved jævn til kraftig varme. Tilsæt løgene og vend dem godt rundt i sukkeret. Kom vand, muskatnød, stjerneanis og salt i panden og kog løgmarmeladen ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Tag låget af panden og kog marmeladen ved svag varme i ca. 20 min. eller til marmeladen er karamelliseret - test efter ca. 10 min, hvordan stiv marmeladen er som kold. Lad den færdige løgmarmelade køle af.
  • Smør rugbrødet med smør, drys med kardemomme og smør igen. Skær hver brødskive i 4 strimler. Læg rugbrødsstrimlerne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen.
  • Fordel løgmarmeladen i 10 små skåle - ca. 2 spsk pr. skål. Skær osten i 10 rustikke stykker og læg et stykke ost i hver skål. Pynt med et par rugbrødsstrimler.
Ristning
  • Ca. 7 min. ved 225°.
Energiindhold for hele retten:

10578 kJ / 2528 kcal

Næringsindhold pr. 100g

836 kJ / 200 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 9,5 % 4,7 g
Kulhydrat: 43,8 % 21,6 g
Fedt: 46,7 % 10,5 g

Ingredienser

100 g Brun farin
6 Zittauerløg i halve ringe
1 dl Vand
1 tsk Fintrevet muskatnød
1 Stjerneanis
½ tsk Groft salt
25 g Blødt smør
5 Tynde skiver rugbrød
2 tsk Stødt kardemomme
250 g Blåskimmelost