Karamelliseret løgmarmelade til skimmelost

Karamelliseret løgmarmelade til skimmelost

60+ min
Lækker klisteret....på den gode måde. Løgmarmeladen er krydret og rigtig fin til skimmelosten. Du kan også servere den til en god kraftig gul ost.

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring ved jævn til kraftig varme. Tilsæt løgene og vend dem godt rundt i sukkeret. Kom vand, muskatnød, stjerneanis og salt i panden og kog løgmarmeladen ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Tag låget af panden og kog marmeladen ved svag varme i ca. 20 min. eller til marmeladen er karamelliseret - test efter ca. 10 min, hvordan stiv marmeladen er som kold. Lad den færdige løgmarmelade køle af.
  • Smør rugbrødet med smør, drys med kardemomme og smør igen. Skær hver brødskive i 4 strimler. Læg rugbrødsstrimlerne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen.
  • Fordel løgmarmeladen i 10 små skåle - ca. 2 spsk pr. skål. Skær osten i 10 rustikke stykker og læg et stykke ost i hver skål. Pynt med et par rugbrødsstrimler.
Ristning
  • Ca. 7 min. ved 225°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9501 kJ / 2271 kcal

Næringsindhold pr. 100g

769 kJ / 184 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 12,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 48,4 % 21,9 g
Fedt: 39,3 % 8,2 g

Ingredienser

Brun farin
100 g
Zittauerløg i halve ringe
6
Vand
1 dl
Fintrevet muskatnød
1 tsk
Stjerneanis
1
Groft salt
½ tsk
Blødt smør
25 g
Tynde skiver rugbrød
5
Stødt kardemomme
2 tsk