Karamelsnitter

8 timer 45 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Karamelsnitter

Til den store selvforkælelsesdag - hvor der ingen begrænsninger er. Så skulle du prøve disse karamelkager med rigeligt smør og god smag. Ring efter vennerne og sæt kaffen over.

Ingredienser

Mørdejsbund

250 g Koldt smør
300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)

Karamel

250 g Smør i tern
250 g Lys muscovadosukker (ca. 4¼ dl)
4 spsk Lys sirup
1 dåse Kondenseret mælk (ca. 400 g)
200 g Mørk chokolade
50 g Tørristede, grofthakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du

Mørdejsbund

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen.
  • Pres dejen i en bagepapirsbeklædt form (ca. 25 x 35 cm).
  • Bag bunden midt i ovnen - til den er gylden ca. 20-25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Karamel

  • Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og tilsæt sukker, sirup og kondenseret mælk.
  • Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. - til det er tyktflydende.
  • Hæld karamelblandingen på mørdejsbunden og lad kagen køle helt af i køleskabet - gerne til næste dag.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad.
  • Fordel chokoladen på kagen i et kreativt mønster - brug evt. en sprøjtepose med et lille hul.
  • Drys med hasselnødder og lad chokoladen stivne.
  • Skær kagen ud i små stykker og server.

Du kan også lave mørdejen i en foodprocessor.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

34695 kJ / 8292 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1821 kJ / 435 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 40,3 % 43,2 g
Fedt: 56,1 % 27,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karamelsnitter/