Karamelsnitter
8 timer 45 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Til den store selvforkælelsesdag - hvor der ingen begrænsninger er. Så skulle du prøve disse karamelkager med rigeligt smør og god smag. Ring efter vennerne og sæt kaffen over.
Ingredienser
Mørdejsbund
|
250 g
Koldt smør
|
|
|---|---|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
Karamel
|
250 g
Smør i tern
|
|
|---|---|
|
250 g
Lys muscovadosukker (ca. 4¼ dl)
|
|
|
4 spsk
Lys sirup
|
|
|
1 dåse
Kondenseret mælk (ca. 400 g)
|
|
200 g
Mørk chokolade
|
|
|---|---|
|
50 g
Tørristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Mørdejsbund
Karamel
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave mørdejen i en foodprocessor.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1822 kJ / 435 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 3,9 g |
| Fedt: | 27,6 g |
| Kulhydrat: | 43,2 g |