Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder
•

Lun salat med smørristede bolsjebeder, der vendes med appelsinfileter og purløg. Dertil en dressing med ingefær og appelsinsaft.
Ingredienser
125 g
Tørrede grønne linser, fx puy (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
½ liter
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
180 g
Bulgur (ca. 2 dl)
|
|
6
Kardemommekapsler
|
|
2
Stjerneanis
|
Ingefærdressing
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
½ tsk
Groft salt
|
15 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Skrællede bolsjebeder i halve skiver
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
300 g appelsinfileter - af 4
Appelsiner
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Purløg
|
---|
Tilbehør
200 g
Ristet groft brød
|
---|
Sådan gør du
Ingefærdressing
Tip
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10193 kJ / 2436 kcal
Næringsindhold pr. 100g
425 kJ / 102 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 15,8 % | 4 g |
Kulhydrat: | 70,7 % | 17,7 g |
Fedt: | 13,5 % | 1,6 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
