Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder

Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder

Lun salat med smørristede bolsjebeder, der vendes med appelsinfileter og purløg. Dertil en dressing med ingefær og appelsinsaft.

Sådan gør du

  • Kom linserne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tilsæt bulgur, kardemommekapsler og stjerneanis og kog i yderligere ca. 10 min. Hæld det overskydende vand fra og lad linser og bulgur køle af. Fjern kardemommekapsler og stjerneanis.
Ingefærdressing
  • Vend fraichen med appelsinsaft, ingefær og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bederne i ca. 3 min. og drys med salt. Vend de stegte beder, appelsinfileter, purløg og peber sammen med bulgur og linser. Server bulgursalaten med det sprøde ristede brød.
Tip
  • Er du ekstra vild med kardemomme, kan du pille frøene ud af de kogte kardemommekapsler og vende dem sammen med linserne og bulguren - så får man ind imellem et lille kardemommeknas.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9081 kJ / 2170 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 13,4 % 3 g
Kulhydrat: 68,6 % 15,3 g
Fedt: 18 % 1,8 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
125 g
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Bulgur (ca. 2 dl)
180 g
Grønne kardemommekapsler
6
Stjerneanis
2
Ingefærdressing
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Smør
15 g
Skrællede bolsjebeder i halve skiver
400 g
Groft salt
1 tsk
Appelsiner
300 g appelsinfileter - af 4
Fintklippet purløg
1 dl
Friskkværnet peber
Pynt
Purløg
Tilbehør
Ristet groft brød
200 g