Kærnemælksfromage
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Herlig frisk dessert med kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken. Kærnemælksfromage , kærnemælksdessert, kærnemælks panna cotta - kært barn har mange navne. Kærnemælk, fløde og sommeren bær - det kan ikke gå helt galt.
Ingredienser
8 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ liter
Kærnemælk
|
|
4 spsk
Flormelis
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Bærkompot
2 spsk
Vand
|
|
---|---|
1½ spsk
Sukker
|
|
250 g
Friske eller frosne blandede bær
|
Sådan gør du
Bærkompot
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du laver fromagen dagen i forvejen - kan du undlade 2 blade husblas. Fromagen kan også anrettes i én stor skål. Server da bærkompotten ved siden af, evt. lun. Kærnemælksfromage smager også dejlig med lun kirsebærsauce.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
697 kJ / 167 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 3,1 g |
Fedt: | 13,6 g |
Kulhydrat: | 8,3 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.
