Kærnemælksfromage

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Kærnemælksfromage

Herlig frisk dessert med kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken. Kærnemælksfromage , kærnemælksdessert, kærnemælks panna cotta - kært barn har mange navne. Kærnemælk, fløde og sommeren bær - det kan ikke gå helt galt.

Ingredienser

8 blade Husblas
½ liter Kærnemælk
4 spsk Flormelis
1 Vaniljestang - kornene heraf
½ liter Piskefløde

Bærkompot

2 spsk Vand
1½ spsk Sukker
250 g Friske eller frosne blandede bær

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Rør kærnemælk med sukker og vaniljekorn.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den.
  • Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen, og bland derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring.
  • Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen, når denne begynder at stivne.
  • Hæld fromagen i 6 glas (á ca. 2 dl) og stil den koldt nogle timer.

Bærkompot

  • Bring vand og sukker i kog.
  • Tilsæt bærrene og kog dem i ca. 2 min. - de må ikke koge helt ud.
  • Afkøl bærkompotten og fordel den på toppen af glassene med kærnemælksfromage.

Hvis du laver fromagen dagen i forvejen - kan du undlade 2 blade husblas. Fromagen kan også anrettes i én stor skål. Server da bærkompotten ved siden af, evt. lun. Kærnemælksfromage smager også dejlig med lun kirsebærsauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9440 kJ / 2256 kcal

Næringsindhold pr. 100g

696 kJ / 166 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,5 % 3,1 g
Kulhydrat: 20,3 % 8,3 g
Fedt: 72,2 % 13,6 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karnemalksfromage/