Kærnemælkshorn

1 time 30 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn er en rigtig bager-klassiker. De fleste bagere laver kærnemælkshorn med gærdej, men traditionelt set er de med kærnemælks-butterdej. Denne opskrift på kærnemælkshorn er på gammeldags manér: med kærnemælksbutterdej, hindbærmarmelade og marcipan. Prøv dem - de smager dejligt!

Ingredienser

Kærnemælkshorn

200 g Koldt smør
200 g Hvedemel
1 dl Kærnemælk
100 g Hindbærmarmelade
100 g Marcipan
1 Sammenpisket æg

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

Kærnemælkshorn

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til blandingen ligner revet ost.
  • Saml hurtigt dejen med kærnemælken - dejen er meget klistret.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Tag dejen ud af skålen og ælt den let igennem.
  • Kom mel på hænderne og klap dejen flad, mens du vender den nogle gange.
  • Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel på ca. 25 x 50 cm (vend dejen 1-2 gange undervejs og kom mere mel på bordet hver gang).
  • Del dejen 3 gange på den lange led, så du har 4 ens rektangler.
  • Skær hver rektangel igennem på skrå, så du har i alt 8 lange trekanter.
  • Dejen er for blød til at blive flyttet, så lav forsigtigt ét horn ad gangen.
  • Kom ca. 1½ tsk marmelade på det brede stykke af trekanten.
  • Del marcipanen i 8 stykker og rul hvert stykke aflangt.
  • Læg et stykke marcipan oven på marmeladen og rul dejen sammen om fyldet, fra den brede ende.
  • Læg kærnemælkshornene på en plade med bagepapir med snippen nedad.
  • Pensl kærnemælkshornene med æg og bag dem øverst i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad kærnemælkshornene køle af.
  • Drys dem med flormelis (gennem en sigte) og server.

Kærnemælkshornene kan fryses ubagte. Tag dem ud og lad dem tø ½-1 time på køkkenbordet, før de bages.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12149 kJ / 2904 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1616 kJ / 386 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,3 % 5,1 g
Kulhydrat: 35 % 33,3 g
Fedt: 59,7 % 26 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karnemalkshorn/