Karrysalat
&format=webp)
Karrysalat er prikken over i'et på en sildemad. Her en nem opskrift på klassisk karrysalat med æg, lidt surt, lidt salt og selvfølgelig cremefraiche. Hjemmelavet karrysalat er hurtig at røre sammen - og værdsættes af de fleste. Og så er karrysalat bare noget af det, der hører sig til på det kolde bord til mange af de danske traditionelle højtider og diverse familiesammenkomster.
Ingredienser
Karrysalat
3
Hårdkogte æg
|
|
---|---|
1 dl
Creme fraiche 38%
|
|
1 dl
Mayonnaise
|
|
2 tsk
Karry
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Æble i små tern (ca. 75 g)
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
2 spsk
Finthakkede kapers
|
|
2 spsk
Finthakkede cornichoner
|
Sådan gør du
Karrysalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skrue op for styrken på karrysalaten ved at bruge hot karry.
Du kan gøre din karrysalat mere gul (uden at ændre smagen) ved at tilsætte 1 tsk gurkemeje.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5599 kJ / 1338 kcal
Næringsindhold pr. 100g
986 kJ / 236 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 7,5 % | 4,3 g |
Fedt: | 84,1 % | 22,4 g |
Kulhydrat: | 8,4 % | 4,9 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
