Karrysauce med røde linser
30 min
•
En farverig ret inspireret af det indiske køkken....måske til den kødløse dag. Linserne giver masser af mæthed, så du ikke behøver plyndre køleskabet senere på aftenen.
Ingredienser
Raita
|
250 g
Yoghurt, kvark, skyr eller fraiche
|
|
|---|---|
|
½
Agurk i små tern (ca. 150 g)
|
|
|
2
Tomater i små tern (ca. 150 g)
|
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Karrysauce med linser
|
300 g
Tørrede røde linser (ca. 2¾ dl)
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
½ liter
Karrysauce
|
|
|
1
Stor rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
|
|
|
1
Stor grøn peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
12
Papadums (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
20 g
Smør - smeltet
|
Sådan gør du
Raita
Karrysauce med linser
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for papadums kan du servere små ristede tortillapandekager.
Du kan lave din egen karrysauce
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
433 kJ / 103 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 6,8 g |
| Fedt: | 2,6 g |
| Kulhydrat: | 13 g |