Karrysuppe med æbler og spidskommen
45 min

Karrysuppe med æbler og spidskommen

Ønsker du at lave din egen karrysuppe fra bunden er her grundopskriften på en god cremet klassiker.
Fryseegnet
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrysuppe med æbler og spidskommen

Ønsker du at lave din egen karrysuppe fra bunden er her grundopskriften på en god cremet klassiker.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 1 skrællet æble i stykker, fx belle de boskoop
  • 3 spsk løse ris, parboiled
  • ¾ liter hønsebouillon
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og lad det bruse af. Svits løg og æblestykker ca. 1 min. og tilsæt ris, bouillon, spidskommen og sukker. Kog suppen ved svag varme og under låg ca. 20 min., til risene er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt salt og peber. Rør mel og 1 spsk fløde sammen. Rør resten af fløden i og pisk jævningen i suppen. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 57 %
Print