Karrysuppe med æbler og spidskommen

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Ønsker du at lave din egen karrysuppe fra bunden er her grundopskriften på en god cremet klassiker.

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 1 skrællet æble i stykker, fx belle de boskoop
  • 3 spsk løse ris, parboiled
  • ¾ liter hønsebouillon
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og lad det bruse af. Svits løg og æblestykker ca. 1 min. og tilsæt ris, bouillon, spidskommen og sukker. Kog suppen ved svag varme og under låg ca. 20 min., til risene er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt salt og peber. Rør mel og 1 spsk fløde sammen. Rør resten af fløden i og pisk jævningen i suppen. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: