Kartoffelkager
Kartoffelkagen er en af de gode klassiske flødeskumskager. Den hedder kartoffelkage, fordi den ligner en kartoffel i formen. Ikke to kartofler er ens - så det behøver kartoffelkagerne heller ikke at være. Derfor er de faktisk ret nemme at lave!
Ingredienser
Vaniljecreme
|
2 dl
Mælk
|
|
|---|---|
|
1
Æg
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
1 spsk
Majsstivelse eller hvedemel
|
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller 1 tsk vaniljepasta
|
Bund
|
3
Æg
|
|
|---|---|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
50 g
Hvedemel
|
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
5 dl
Piskefløde
|
|---|
|
500 g
Overtræksmarcipan
|
|
|---|---|
|
Flormelis til udrulning
|
|
|
75 g
Kakaopulver
|
Pynt
|
Spiselige blomster, fx hornvioler
|
|---|
Sådan gør du
Vaniljecreme
Bund
Sådan samler du kartoffelkagerne
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan med fordel lave kartoffelkagerne dagen før. Vent med at trille dem i kakaopulver til lige før serveringen.
Køb evt. marcipanen udrullet. 2 'marcipanlåg' (ca. 38 cm i diameter) passer til at udstikke 8 marcipanstykker a ca. 15 cm i diameter.
Rester af kagebund kan fryses ned og bruges i fx romkugler. Rester af marcipan kan trilles sammen til en kugle og også fryses ned. Riv fx marcipanen frossen over en dessert eller brug den i en kagedej, hvor der skal bruges marcipan.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1335 kJ / 319 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 7,4 g |
| Fedt: | 21,8 g |
| Kulhydrat: | 23,7 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.