Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød
45 min
•
Teriyaki er både navnet på en japansk ret og på den sauce man marinerer kødet i. Teriyakisaucen giver en dejlig fylde af både salt, sødme og umami.
Ingredienser
|
250 g
Wokstrimler af okseklump
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Teriyakisauce
|
|
1 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 kg
Melede kartofler i grove stykker
|
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
6
Gulerødder i mundrette bidder (ca. 400 g)
|
|
|
250 g
Cherrytomater i halve (ca. g)
|
|
|
1
Lille hakket fed hvidløg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Strimlede krydderurter, fx basilikum
|
|---|
Tilbehør
|
Teriyakisauce
|
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
206 kJ / 49 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 2,6 g |
| Fedt: | 1,2 g |
| Kulhydrat: | 6,9 g |