Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød

Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød

45 min
Teriyaki er både navnet på en japansk ret og på den sauce man marinerer kødet i. Teriyakisaucen giver en dejlig fylde af både salt, sødme og umami.

Sådan gør du

  • Kom wokstrimler og teriyakisauce i en frysepose. Ryst posen så det bliver godt blandet. Lad kødet marinere i køleskabet i mindst ½ time.
  • Kog vand og kartofler i en tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Gem ca. 1½ dl kogevand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft, fx med en grydeske og vend fløde, kogevand og salt i. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.
  • Lad olien blive varm i en pande. Svits gulerødderne i ca. 3 min. Tilsæt tomater, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 1 min. Tag grøntsagerne op og hold dem varme. Kom de marinerede wokstrimler i panden og braiser dem ved kraftig varme i ca. 1½ min. Bland grøntsagerne med kødet.
  • Kom kartoffelmosen i en varm skål. Hæld kød og grøntsager over, pynt med basilikum og server straks.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7747 kJ / 1852 kcal

Næringsindhold pr. 100g

232 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,3 % 4 g
Kulhydrat: 47,5 % 6,5 g
Fedt: 23,2 % 1,5 g

Ingredienser

Wokstrimler af okseklump
500 g
Teriyakisauce
3 spsk
Vand
1 liter
Melede kartofler i grove stykker
1 kg
1 dl
Groft salt
¾ tsk
Rapsolie
1 spsk
Gulerødder i mundrette bidder (ca. 400 g)
6
Cherrytomater i halve (ca. g)
250 g
Lille hakket fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Strimlede krydderurter, fx basilikum
1 dl
Tilbehør
Teriyakisauce