Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød
45 min
•
Teriyaki er både navnet på en japansk ret og på den sauce man marinerer kødet i. Teriyakisaucen giver en dejlig fylde af både salt, sødme og umami.
Ingredienser
250 g
Wokstrimler af okseklump
|
|
---|---|
1½ spsk
Teriyakisauce
|
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1 kg
Melede kartofler i grove stykker
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
6
Gulerødder i mundrette bidder (ca. 400 g)
|
|
250 g
Cherrytomater i halve (ca. g)
|
|
1
Lille hakket fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
1 dl
Strimlede krydderurter, fx basilikum
|
---|
Tilbehør
Teriyakisauce
|
---|
Sådan gør du
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6298 kJ / 1505 kcal
Næringsindhold pr. 100g
205 kJ / 49 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 21,6 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 57 % | 6,9 g |
Fedt: | 21,4 % | 1,2 g |