Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød

Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød

45 min
Teriyaki er både navnet på en japansk ret og på den sauce man marinerer kødet i. Teriyakisaucen giver en dejlig fylde af både salt, sødme og umami.

Sådan gør du

  • Kom wokstrimler og teriyakisauce i en frysepose. Ryst posen så det bliver godt blandet. Lad kødet marinere i køleskabet i mindst ½ time.
  • Kog vand og kartofler i en tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Gem ca. 1½ dl kogevand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft, fx med en grydeske og vend fløde, kogevand og salt i. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.
  • Lad olien blive varm i en pande. Svits gulerødderne i ca. 3 min. Tilsæt tomater, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 1 min. Tag grøntsagerne op og hold dem varme. Kom de marinerede wokstrimler i panden og braiser dem ved kraftig varme i ca. 1½ min. Bland grøntsagerne med kødet.
  • Kom kartoffelmosen i en varm skål. Hæld kød og grøntsager over, pynt med basilikum og server straks.
Energiindhold for hele retten:

7747 kJ / 1852 kcal

Næringsindhold pr. 100g

232 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 29,3 % 4 g
Kulhydrat: 47,5 % 6,5 g
Fedt: 23,2 % 1,5 g

Ingredienser

500 g Wokstrimler af okseklump
3 spsk Teriyakisauce
1 liter Vand
1 kg Melede kartofler i grove stykker
1 dl Madlavningsfløde
¾ tsk Groft salt
1 spsk Rapsolie
6 Gulerødder i mundrette bidder (ca. 400 g)
250 g Cherrytomater i halve (ca. g)
1 Lille hakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
1 dl Strimlede krydderurter, fx basilikum
Tilbehør
Teriyakisauce