Kartoffelpizza med rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Sprød kartoffelpizza med masser af smag fra bl.a. rygeost, kapers og lufttørret okseindelår - og ansjoser, hvis man er til det.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Grov pizzabund

  • 25 g gær
  • ¼ liter vand - lillefingervarmt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornsspeltmel (ca. 2¼ dl)
  • 225 g pizzamel (ca. 4 dl)
  • 600 g kartofler i meget tynde skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 4 porrer i meget tynde ringe
  • 1 liter vand
  • 50 g ansjosfileter
  • 175 g rygeost 0,4%
  • 100 g kapersbær
  • 125 g bresaola - lufttørret okseinderlår

Pynt

  • porre

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Grov pizzabund

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 34 cm i diameter). Læg pizzabundene på to stykker bagepapir.

Skyl kartoffelskiverne i vand og tør dem rigtig godt. Vend kartoflerne med olie, læg dem i et tyndt lag på pizzabundene og drys med salt. Træk et stykke bagepapir over på den ene varme bageplade og bag den første pizza midt i ovnen. Tag den ud efter ca. 15 min. Bag den anden pizza på samme måde - mens den første venter. Kom porrerne i en gryde med kogende vand og blancher dem ca. 1 min., til de er faldet sammen. Lad porrerne dryppe godt af i en sigte. Fordel de blancherede porrer, ansjosfileter og rygeost (små bunker ost hist og her) på de 2 pizzaer og bag dem færdige, en ad gangen, i ca. 5 min. Kom kapersbær og bresaola på de varme pizzaer. Pynt med porretop og server straks.

Tip

Ansjoserne er en intens oplevelse. De kan udelades og erstattes af en ¼ tsk ekstra salt.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag