Kartoffelsalat med tomater, bønner og oliven
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Kartoffelsalat med tomater, bønner og oliven

En skøn kartoffelslat med masser af smag og fuld af farver. Et måltid i sig selv, men også meget velegnet til fisk eller kød fra grillen.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med tomater, bønner og oliven

Nøglehulsmærket opskrift

En skøn kartoffelslat med masser af smag og fuld af farver. Et måltid i sig selv, men også meget velegnet til fisk eller kød fra grillen.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede nye kartofler - evt. i halve og kvarte
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 50 g fintrevet parmesanost
  • 1½ dl friske basilikumblade
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g cocktailtomater i halve
  • 300 g dampede grønne bønner i mindre bidder
  • 100 g sorte og grønne oliven
  • ½ tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g rugbrød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Tag 1½ dl kogevand fra, hæld resten af vandet fra kartoflerne og kom dem i en skål. Lad kartoflerne køle lidt af og mos dem meget let (bare et lille tryk på hver kartoffel).

Blend imens kvark, ost, basilikum, olie, salt og 1 dl kogevand fra kartoflerne til en glat basilikummarinade. Vend kartoflerne i marinaden - tilsæt evt. ekstra kogevand, hvis marinaden bliver for fast i konsistensen. Anret de marinerede kartofler lagvis med tomater, bønner og oliven. Drys med salt og peber, smag til og server den lune kartoffelsalat med rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print