Kartoffelsalat med tomater, bønner og oliven

Kartoffelsalat med tomater, bønner og oliven

30 min
En skøn kartoffelslat med masser af smag og fuld af farver. Et måltid i sig selv, men også meget velegnet til fisk eller kød fra grillen.

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Tag 1½ dl kogevand fra, hæld resten af vandet fra kartoflerne og kom dem i en skål. Lad kartoflerne køle lidt af og mos dem meget let (bare et lille tryk på hver kartoffel).
  • Blend imens kvark, ost, basilikum, olie, salt og 1 dl kogevand fra kartoflerne til en glat basilikummarinade. Vend kartoflerne i marinaden - tilsæt evt. ekstra kogevand, hvis marinaden bliver for fast i konsistensen. Anret de marinerede kartofler lagvis med tomater, bønner og oliven. Drys med salt og peber, smag til og server den lune kartoffelsalat med rugbrød.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8306 kJ / 1985 kcal

Næringsindhold pr. 100g

245 kJ / 59 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 17,2 % 2,5 g
Kulhydrat: 54,7 % 7,9 g
Fedt: 28,1 % 1,9 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Skrubbede nye kartofler - evt. i halve og kvarte
1 kg
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
250 g
Fintrevet parmesanost eller Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost
50 g
Frisk basilikum
1½ dl
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Cocktailtomater i halve
400 g
Dampede grønne bønner i mindre bidder
300 g
Sorte og grønne oliven
100 g
Havsalt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Friske basilikum
Tilbehør
Rugbrød - evt. ristet
240 g