Kartoffelsuppe, kold eller varm
60+ min

Kartoffelsuppe, kold eller varm

Opskriften kartoffelsuppe, kold eller varm, smager dejligt og egner sig fantastisk som forret. Kartofler og porrer går i denne ret hånd i hånd og skaber en lækker smag!
Fryseegnet
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe, kold eller varm

Opskriften kartoffelsuppe, kold eller varm, smager dejligt og egner sig fantastisk som forret. Kartofler og porrer går i denne ret hånd i hånd og skaber en lækker smag!

Antal portioner

Pynt

  • klippet frisk purløg

Hertil

  • 200 g flutes eller kuvertbrød

Fremgangsmåde:

Skær den lyse del af porrerne i meget tynde ringe. Gem toppen. Kog kartofler og porretop i bouillonen ca. 20 min. Gnid kartoflerne gennem en sigte eller findel dem i en blender med lidt af suppen, ad 2-3 gange. Hæld pureen tilbage i gryden. Kom porreringene i suppen og kog dem møre. Tilsæt fløde og varm suppen op. Smag til. Server suppen varm eller kold.

Tip

Ved frysning koges porreringene knapt møre.

Tips

Suppen kan fryses uden fløde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Trebbiano Abruzzo, Italien

Den ellers oversete hvidvin trebbiano d'abruzzo fra østitalien vil harmonere dejligt med denne suppe Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til tomat