Kartoffelsuppe med hytteost

Bedømmelse

(2 vurderinger)

45 min

Kartoffelsuppe serveret med krydret hytteost.

Ingredienser

Antal portioner

Krydret hytteost

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og pil løget. Skær kartofler og løg i skiver. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog suppen i ca. 15 min. eller til kartoflerne er møre. Kom suppen i en blender og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Kom den tilbage i gryden og tilsæt fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag til.

Krydret hytteost

Rør hytteost, hvidløg og salt sammen og smag til.

Tips

Suppen kan pyntes med hakket purløg eller fintstrimlet porre.

Hønsebouillon kan erstattes af grønsagsbouillon.

Supplér evt. suppen med en let dessert, fx frugtcarpaccio - se link.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde: