Kebabpizza
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
Kebabpizza er en fast food klassiker - men har du prøvet at lave den selv? Her får du opskriften på alle elementer til din kebabpizza - marinade til kødet, bunde, hvidløgsdressing og chiliolie. Lav kebabpizza til hele familien eller gode venner og lad duften af de skønne krydderier fra mellemøsten brede sig i køkkenet!
Ingredienser
Pizzadej
|
20 g
Gær
|
|
|---|---|
|
3 dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
|
400 g
Pizzamel, fx tipo 00
|
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Kebab
|
2 tsk
Hel spidskommen
|
|
|---|---|
|
300 g
Strimler af okseklump
|
|
|
1 tsk
Paprika
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
|
|
2 tsk
Olivenolie
|
Chiliolie
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Sambal oelek
|
Cremefraichedressing
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
2
Knuste fed hvidløg
|
|
|
1 tsk
Tørret oregano
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Fyld til kebabpizza
|
200 g
Pizza sauce
|
|
|---|---|
|
200 g
Revet mozzarellaost
|
|
|
1
Hjertesalat i strimler
|
|
|
1
Lille rødløg i tynde både
|
|
|
2
Tomater i skiver
|
|
|
½
Agurk i skiver
|
Sådan gør du
Pizzadej
Kebab
Chiliolie
Crmefraichedressing
Sådan laver du kebabpizza
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan erstatte oksekød med lam eller kylling.
Du kan variere din krydderiblanding efter smag. Brug fx ras el hanout.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
618 kJ / 148 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 8,1 g |
| Fedt: | 6,4 g |
| Kulhydrat: | 14,3 g |