Kirsebærkage

2 timer 10 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Kirsebærkage

Nem og dejlig opskrift på en lækker kage med velsmagende søde kirsebær. Glæd dig til at nyde denne gode kirsebærkage.

Ingredienser

Kirsebærkage

400 g Søde kirsebær
250 g Blødt smør
500 g Sukker
4 Æg
450 g Hvedemel (ca. 7½ dl)
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
4 tsk Bagepulver
4 tsk Vaniljesukker
1½ dl Yoghurt naturel
¼ liter Mælk
2 spsk Kartoffelmel

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

Kirsebærkage

  • Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke.
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
  • Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og mælk.
  • Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen ca. 1 time og 10 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanilje flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26977 kJ / 6448 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1168 kJ / 279 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 59,9 % 41,1 g
Fedt: 34,2 % 10,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarkage/