Burger
&format=webp)
Helt klassisk burger uden nogen tvist eller nye påfund, bare tomat, agurk, rødløg og en hakkebøf med ost og bacon - lagt en lys, gerne brioche burgerbolle. Hamburger, bøfsandwich, bøf til burger eller bare burger - en klassiker, der har vundet indpas også på de danske spiseborde. Hjemmelavet burger er et helt måltid i sig selv - enkelt, nemt og hurtigt at tilberede. Denne opskrift på burger er i hvert fald ikke spor svær at lave - - men måske lidt besværlig at spise.
Ingredienser
Burger
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
4 skiver
Lagret cheddarost
|
4
Burgerboller, fx briocheboller
|
|
---|---|
1 dl
Mayonnaise, fx Hellmanns kryddermayonnaise
|
|
2
Tomater i skiver
|
|
½
Agurk i skiver
|
|
1
Rødløg i tynde ringe
|
|
4 blade
Hjertesalat
|
Sådan gør du
Burger
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal du lave mange burgere, så kan du brune burgerne på panden og stege dem færdige i ovnen. Du kan også stege bacon i ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11026 kJ / 2635 kcal
Næringsindhold pr. 100g
830 kJ / 198 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 21,3 % | 10,4 g |
Fedt: | 58,2 % | 13,1 g |
Kulhydrat: | 20,5 % | 10 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
