Klatkager af risalamande

45 min
Klatkager af risalamande

Tryl én af julens mest populære retter, rislamande, om til klatkager - og undgå madspild i julen. Rør æg og hvedemel i rislamanden og steg klatkagerne gyldne i smør. Dyp klatkagerne i kirsebærsauce eller server dem med frisk frugt. Brug rester af risalamanden til at lave disse luftige klatkager. som er meget nemme at lave - og du kan variere dem efter din smag. Klatkager er perfekte til brunch eller en lille dessert.

Ingredienser

Klatkager af risalamande

4 dl Kold risalamande
1 Æg
3 spsk Hvedemel
25 g Smør

Sådan gør du

Klatkager af risalamande

  • Bland risalamande med æg og hvedemel - og rør det godt sammen.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne.
  • Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen.

Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken. Klatkager smager også godt med kanelsukker eller syltetøj - eller med sukker og citronsaft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4436 kJ / 1060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

880 kJ / 210 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 9,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 32,2 % 16,6 g
Fedt: 58,3 % 13,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/klatkager-af-risalamande/