Klatkager af risalamande

45 min
Klatkager af risalamande

Tryl én af julens mest populære retter, rislamande, om til klatkager - og undgå madspild i julen. Rør æg og hvedemel i rislamanden og steg klatkagerne gyldne i smør. Dyp klatkagerne i kirsebærsauce eller server dem med frisk frugt. Brug rester af risalamanden til at lave disse luftige klatkager. som er meget nemme at lave - og du kan variere dem efter din smag. Klatkager er perfekte til brunch eller en lille dessert.

Ingredienser

Klatkager af risalamande

4 dl Kold risalamande
1 Æg
3 spsk Hvedemel
25 g Smør

Sådan gør du

Klatkager af risalamande

  • Bland risalamande med æg og hvedemel - og rør det godt sammen.
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande.
  • Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne.
  • Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen.

Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken. Klatkager smager også godt med kanelsukker eller syltetøj - eller med sukker og citronsaft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4436 kJ / 1060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

880 kJ / 210 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 9,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 32,2 % 16,6 g
Fedt: 58,3 % 13,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/klatkager-af-risalamande/