Klejner
Ingen jul uden klejner - og her har du opskriften på de klassiske sprøde klejner. Klejnen er et symbol på julen og selv om de kan være lidt omstændige at få fremstillet - så kaster vi os glade over projektet. Hjemmelavede klejner, lige som de skal være - følg opskriften her og nyd den dejlige stemning, når du vrider klejner. Kardemomme og citronskal giver lige den duft og smag, som julens bedste klejner skal have.
Ingredienser
Klejner
|
1
Stort æg
|
|
|---|---|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
|
50 g
Smør - smeltet
|
|
|
2 spsk
Piskefløde
|
|
|
1 spsk
Cognac
|
|
|
½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
500 g
Palmin eller raffinol - til kogning
|
|---|
Sådan gør du
Klejner
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis fedtstoffet bruser under kogningen, er det fordi der er for mange klejner i gryden. Klejnerne kan gemmes i en kagedåse i ca. 1 uge. Varm dem på en brødrister eller i ovnen.
Klejnerne kan fryses. Varm de optøede klejner på en brødrister eller i ovnen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2691 kJ / 643 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 2,6 g |
| Fedt: | 59,5 g |
| Kulhydrat: | 26,2 g |