Tykke klejner
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Tykke og bløde klejner hører julen til - og de sløjfeformede oliekogte kager er tæt på at være symbolet på jul. Disse hjemmebagte klejner er af den bløde slags - og når du først har fået taget på at vride dem, så kan det være svært at holde op igen. Du kan sagtens koge til nogle dage - og kan du bedst lide klejner varme, så giv dem en tur på brødristeren.
Ingredienser
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Hvedemel
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Hjortetaksalt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Stødt kardemomme
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    125 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Æg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3 spsk
                                                Piskefløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    175 g
                                                Sukker (ca. 2 dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Revet citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Palmin eller raffinol til kogning
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Sådan koger du de tykke og bløde klejner
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis fedtstoffet bruser under kogningen, er det fordi der er for mange klejner i gryden.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2260 kJ / 540 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g | 
| Protein: | 4,2 g | 
| Fedt: | 42,7 g | 
| Kulhydrat: | 35,8 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    